Свети Никола у насељу 1. децембар у Бијељини

Да су стари обичаји сачувани од заборава, најбоље показује прича из бијељинског насеља 1. децембар, гдје је малишане, поводом Светог Николе, обрадовао Дједа Мраз са поклонима.

Република Српска 19.12.2021 | 19:40
Свети Никола у насељу 1. децембар у Бијељини

Свети Никола, у одјелу Дједа Мраза, без санки и без ирваса, али са жељом да и даље буду добри и сложни као што су до сада били, окупљеним малишанима подијелио је пакетиће.

Дародавац данас није лако бити, али је непроцјењиво, што најбоље показује дјечији смјех и радост у њиховим очима...

“Има ли и један други задатк, него да увесељавате ове малишане. Са њима нема скривених порука, него све је из срца, и та се енергија осијети”, поручио је "Свети Никола".

Идејни творац даривања поводом Никољдана је њихов комшија – Угљеша Ћеранић...  Осим што брине да имају испуњено дјетињство, овај човјек великог срца труди се и да старе обичаје сачува од заборава...

“Најбитније је да сачувамо традицију и да дјеца буду на једном мјесту, да се упознају. Да ли сам успио у томе, видјећемо”, каже Угљеша Ћеранић из Бијељине.

А жеље дјечије скромне и искрене... Весели што их празници окупљају и што ће и овај дан провести у дружењу...

“Фино је ово што ради Угљеша”, истиче Данило Ивановић. Овај дванаестогодишњак жели свим људима много среће и да не свађају.

Срећна је и Марија Ћеранић, што ће добити пакетић, али и што је ово још једно дивно дружење у насељу 1. децембар.

Осим овог дружења, захваљујући Угљеши, дјеца и омладина имају разне садржаје у свом насељу... Од  јечијег игралишта, заједничке просторије и клупа... Али од свега тога најважнија је њхова заједничка жеља да буду једна велика породица.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

1 децембар

19.12.2021 19:17

Угљеса Цетаниц је један велики цовјек великог срца који несебицно увесељава дјецу насеља 1. Децембар

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рачанска

20.12.2021 06:59

Једно велико БРАВО за Угљешу

ОДГОВОРИТЕ