Sveti Nikola u naselju 1. decembar u Bijeljini

Da su stari običaji sačuvani od zaborava, najbolje pokazuje priča iz bijeljinskog naselja 1. decembar, gdje je mališane, povodom Svetog Nikole, obradovao Djeda Mraz sa poklonima.

Republika Srpska 19.12.2021 | 19:40
Sveti Nikola u naselju 1. decembar u Bijeljini

Sveti Nikola, u odjelu Djeda Mraza, bez sanki i bez irvasa, ali sa željom da i dalje budu dobri i složni kao što su do sada bili, okupljenim mališanima podijelio je paketiće.

Darodavac danas nije lako biti, ali je neprocjenjivo, što najbolje pokazuje dječiji smjeh i radost u njihovim očima...

“Ima li i jedan drugi zadatk, nego da uveseljavate ove mališane. Sa njima nema skrivenih poruka, nego sve je iz srca, i ta se energija osijeti”, poručio je "Sveti Nikola".

Idejni tvorac darivanja povodom Nikoljdana je njihov komšija – Uglješa Ćeranić...  Osim što brine da imaju ispunjeno djetinjstvo, ovaj čovjek velikog srca trudi se i da stare običaje sačuva od zaborava...

“Najbitnije je da sačuvamo tradiciju i da djeca budu na jednom mjestu, da se upoznaju. Da li sam uspio u tome, vidjećemo”, kaže Uglješa Ćeranić iz Bijeljine.

A želje dječije skromne i iskrene... Veseli što ih praznici okupljaju i što će i ovaj dan provesti u druženju...

“Fino je ovo što radi Uglješa”, ističe Danilo Ivanović. Ovaj dvanaestogodišnjak želi svim ljudima mnogo sreće i da ne svađaju.

Srećna je i Marija Ćeranić, što će dobiti paketić, ali i što je ovo još jedno divno druženje u naselju 1. decembar.

Osim ovog druženja, zahvaljujući Uglješi, djeca i omladina imaju razne sadržaje u svom naselju... Od  ječijeg igrališta, zajedničke prostorije i klupa... Ali od svega toga najvažnija je njhova zajednička želja da budu jedna velika porodica.

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

1 decembar

19.12.2021 19:17

Ugljesa Cetanic je jedan veliki covjek velikog srca koji nesebicno uveseljava djecu naselja 1. Decembar

ODGOVORITE
Name

Račanska

20.12.2021 06:59

Jedno veliko BRAVO za Uglješu

ODGOVORITE