Влада Српске "на дугме"

"Да би нека институција власти имала ауторитет, мора радити по закону, имати стручне кадрове, доносити самостално одлуке из своје надлежности, имати принципијелну и одговорну личност на челу, а најважније је да има резултате", каже се у саопштењу Савеза пензионера и потомака.

Република Српска 23.11.2021 | 18:16
Влада Српске "на дугме"

Ма колико се трудили, како кажу, да нађемо аргументе да актуелна Влада Републике Српске испуњава ове критерије, на жалост не можемо их наћи.

"То најаргументованије доказује њена последња Одлука да се 21.новембар, Дан успостављања Општег оквирног споразума за мир у Босни и Херцеговини,  као државни празник, прописан чланом 2., тачка Д, Закона о празницима Републике српске, пренесе са недјеље на понедјељак и прогласи нерадним даном за институције власти, установе и јавна предузећа свих нивоа, чиме је прекршен члан 4.Закона који каже: „ Ако други дан републичког празника који се на основу члана 3. Закона празнује два дана, пада у недјељу, преноси се у понедјељак“.", наглашено је у саопштењу.

Поручују да је одлука донесена на хитној сједници у недјељу 21.новембра у поподневним сатима, јер је то ујутро на конференцији за медије Господар рекао да је понедјељак нерадни дан.

"Питамо Владу да ли су при доношењу такве Одлуке били свјесни да крше Закон и још важније какве последице ће она имати за грађане? Да ли су знали да су судови морали одложити заказана рочишта, а цијену ће платити странке у поступку? Каквом проблему су изложени родитељи чија дјеца иду у обданишта, а они су морали на посао? Да ли су директори школа  могли у кратком року обавијестити родитеље поготово оне у селима, да дјеца остану код куће?", истичу из Савеза.

Као разумни људи са огромним радним и животним искуством ми у Савезу пензионера и потомака предлажемо самозваном Господару да и званично укине све институције и тако уштеди највећи дио буџетског новца, који може дијелити коме хоће, а ми му сугеришемо да приоритет имају његови најсиромашнији поданици, којих је по званичним статистикама  више од 70%.

"Тако ће им показати да Господар може бити и милостиван, а нама који то гледамо другачије, да знамо ко је стварно одговоран за све што нам се, углавном ложе дешава свих ових година", закључује се у саопштењу Савеза пензионера и потомака.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Татар

23.11.2021 18:38

Ако до сада нисте схватили суштину проблема који је међу нама 15година онда би за вас најбоље било да га никад и не схватите.Тако ћете најједноставније олакшати сами себи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тата Миле

24.11.2021 03:36

Тачно тако! (Само бојим се да већина и ово не разумије. Јер: "Не газда, Црногорци су лијени, а ми смо глупи!")

Name

Бобан

23.11.2021 22:20

Ма која влада ње инема онаје ту само да узму плату додик је влада

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марија.

24.11.2021 09:15

Па зар није први од ових удружених пензионера у тај ткз покрет,ономад први стао на позорницу гурајући садашњег Господара на чело одметнуте владе.И тек сад схватио да ни његовим потомцима неће ништа остати...па нариче...

ОДГОВОРИТЕ