Vlada Srpske "na dugme"

"Da bi neka institucija vlasti imala autoritet, mora raditi po zakonu, imati stručne kadrove, donositi samostalno odluke iz svoje nadležnosti, imati principijelnu i odgovornu ličnost na čelu, a najvažnije je da ima rezultate", kaže se u saopštenju Saveza penzionera i potomaka.

Republika Srpska 23.11.2021 | 18:16
Vlada Srpske "na dugme"

Ma koliko se trudili, kako kažu, da nađemo argumente da aktuelna Vlada Republike Srpske ispunjava ove kriterije, na žalost ne možemo ih naći.

"To najargumentovanije dokazuje njena poslednja Odluka da se 21.novembar, Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini,  kao državni praznik, propisan članom 2., tačka D, Zakona o praznicima Republike srpske, prenese sa nedjelje na ponedjeljak i proglasi neradnim danom za institucije vlasti, ustanove i javna preduzeća svih nivoa, čime je prekršen član 4.Zakona koji kaže: „ Ako drugi dan republičkog praznika koji se na osnovu člana 3. Zakona praznuje dva dana, pada u nedjelju, prenosi se u ponedjeljak“.", naglašeno je u saopštenju.

Poručuju da je odluka donesena na hitnoj sjednici u nedjelju 21.novembra u popodnevnim satima, jer je to ujutro na konferenciji za medije Gospodar rekao da je ponedjeljak neradni dan.

"Pitamo Vladu da li su pri donošenju takve Odluke bili svjesni da krše Zakon i još važnije kakve posledice će ona imati za građane? Da li su znali da su sudovi morali odložiti zakazana ročišta, a cijenu će platiti stranke u postupku? Kakvom problemu su izloženi roditelji čija djeca idu u obdaništa, a oni su morali na posao? Da li su direktori škola  mogli u kratkom roku obavijestiti roditelje pogotovo one u selima, da djeca ostanu kod kuće?", ističu iz Saveza.

Kao razumni ljudi sa ogromnim radnim i životnim iskustvom mi u Savezu penzionera i potomaka predlažemo samozvanom Gospodaru da i zvanično ukine sve institucije i tako uštedi najveći dio budžetskog novca, koji može dijeliti kome hoće, a mi mu sugerišemo da prioritet imaju njegovi najsiromašniji podanici, kojih je po zvaničnim statistikama  više od 70%.

"Tako će im pokazati da Gospodar može biti i milostivan, a nama koji to gledamo drugačije, da znamo ko je stvarno odgovoran za sve što nam se, uglavnom lože dešava svih ovih godina", zaključuje se u saopštenju Saveza penzionera i potomaka.

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Tatar

23.11.2021 18:38

Ako do sada niste shvatili suštinu problema koji je među nama 15godina onda bi za vas najbolje bilo da ga nikad i ne shvatite.Tako ćete najjednostavnije olakšati sami sebi

ODGOVORITE
Name

Tata Mile

24.11.2021 03:36

Tačno tako! (Samo bojim se da većina i ovo ne razumije. Jer: "Ne gazda, Crnogorci su lijeni, a mi smo glupi!")

Name

Boban

23.11.2021 22:20

Ma koja vlada nje inema onaje tu samo da uzmu platu dodik je vlada

ODGOVORITE
Name

Marija.

24.11.2021 09:15

Pa zar nije prvi od ovih udruženih penzionera u taj tkz pokret,onomad prvi stao na pozornicu gurajući sadašnjeg Gospodara na čelo odmetnute vlade.I tek sad shvatio da ni njegovim potomcima neće ništa ostati...pa nariče...

ODGOVORITE