Власт треба да буде у институцијама а не у рукама појединца

Црнадак, у рубрици "Без увијања" јутарњег програма БН телевизије, каже да је жеља опозиције да се што прије одржи посебна сједница Народне скупштине, те да се вријеме владавине само једног човјека приводи крају.

Република Српска 23.11.2021 | 12:51
Власт треба да буде у институцијама а не у рукама појединца

- Опозиција је одавно спремна за разговоре са власти, али по темама које сматрамо кључним за Републику Српску. Они за то нису спремни. Једна од тема о којој бисмо разговарали је и јачање институција Српске, које власт наставља да понижава и да их извргава руглу - рекао је посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Црнадак.

Он је, у рубрици "Без увијања" јутарњег програма БН телевизије, казао да је жеља опозиције да се што прије одржи посебна сједница Народне скупштине, те да се вријеме владавине само једног човјека приводи крају.

"Додик и Цвијановићева у задњих пет дана су сами себе позвали на састанак. То је за нас океј, али то, ипак, не желе. Они знају да ми инстистирамо на темема које су од интереса за живот", казао је Црнадак.

На питање о чему желе да разговарају, Црнадак одговара:

- Ја мислим да су се они у ово тренутку нашли пред зидом и да не знају шта да раде. Ја сам видио то на последњем колегијуму како они сада од те посебне сједнице бјеже. Они су у паници јер не знају шта чине... И зато не желе теме које су истински битне за Републику Српску.

Црнадак каже да Република Српска треба јединство у јачању својих институција и зато главне теме разговора требају да буду непровођење скупштинских закључака са посебних сједница, јавне набавке за вријеме короне, присуство међународних нарко-картела у Републици Српској и најава министра Лукача да ће се ускоро наставити хапшења још припадника МУП-а.

"Републици Српској треба јединство да се хитно заустави понижавање НСРС и зато је важна тема непровођење ранијих закључака, као и обавеза Милорада Додика и Жељке Цвијановић да већ у сриједу на Колегијуму НСРС престану са калкулацијама и саопште датум посебне сједнице о враћању надлежности. Редовна сједница не смије имати приоритет пред тако важном посебном сједницом", рекао је Црнадак.

Он наглашава да се вријеме владавине једног човјека приводи крају.

Упитан да ли у опозицији постоји један човјек или сви раде заједно, Црнадак каже: - Видјећете на изборима сљедеће године, нова власт ће тежиште, главну одговорност, главни фокус ставити на институције, а не на појединца.

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

СРЕДЊИ ВИЈЕК

23.11.2021 12:23

ОВО ЈЕ СРЕДЊИ ВИЈЕК,НЕМА ИНСТИТУЦИЈА ПОСТОЈИ САМО ЋЕИФ СУЛТАНА. ТО ВЕЗЕ С ЕВРОПОМ НЕМА, САМО АЗИЈАТСКА ДЕСПОТИЈА КОЈА ВЕЗЕ НЕМА С НОРМАЛНИМ ДРУШТВОМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посматрач

23.11.2021 16:40

Исту причу је причао и 2018.

Name

?

23.11.2021 12:29

Ма да, ко је у несто вецој мјери цовјек масе у приципу ниста не види, ниста није потребно ни да види, јер они који заиста поцине греску постају велики "анонимус" који се назива назива "дрзавом" или "друством".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

23.11.2021 12:57

Није нико изасао из своје козе ... Институције постоје, а сто се тице ауторитета, БХ је напустила Југославију и успротивила се, а не отклањала, а није била разумна, па ето нема ни криминалне нити зивотне циљеве ... Уствари БХ покусава бити криминална тацка, у свијету, као сту су Османлије имали униставање, али данас се ипак мора правдати, ако не и нестаце ... Протести рудара су најбољи примјер пропасти БХ, јер нису сви ни у ФБХ заинтересовани за беговање у празном вилајету ... Ста висе РС висе нико и не претвори у вилајет, многима у БХФ и БХЗ није ни било лосе у Југославији ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

23.11.2021 13:05

Све се мора у државним институцијама одредит а не у кафанама и ресторанима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

23.11.2021 15:36

Игре шупља ти је то.Ово траје барем20 година се људи радите нешто немојте просипати бескорисне празне приче од којих нико нема користи осим вас

Name

Ре

23.11.2021 18:22

Преузмите несто јадни небили ста само прицате ко бабе доста је висе прице предји те на дјела

ОДГОВОРИТЕ