Vlast treba da bude u institucijama a ne u rukama pojedinca

Crnadak, u rubrici "Bez uvijanja" jutarnjeg programa BN televizije, kaže da je želja opozicije da se što prije održi posebna sjednica Narodne skupštine, te da se vrijeme vladavine samo jednog čovjeka privodi kraju.

Republika Srpska 23.11.2021 | 12:51
Vlast treba da bude u institucijama a ne u rukama pojedinca

- Opozicija je odavno spremna za razgovore sa vlasti, ali po temama koje smatramo ključnim za Republiku Srpsku. Oni za to nisu spremni. Jedna od tema o kojoj bismo razgovarali je i jačanje institucija Srpske, koje vlast nastavlja da ponižava i da ih izvrgava ruglu - rekao je poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Crnadak.

On je, u rubrici "Bez uvijanja" jutarnjeg programa BN televizije, kazao da je želja opozicije da se što prije održi posebna sjednica Narodne skupštine, te da se vrijeme vladavine samo jednog čovjeka privodi kraju.

"Dodik i Cvijanovićeva u zadnjih pet dana su sami sebe pozvali na sastanak. To je za nas okej, ali to, ipak, ne žele. Oni znaju da mi instistiramo na temema koje su od interesa za život", kazao je Crnadak.

Na pitanje o čemu žele da razgovaraju, Crnadak odgovara:

- Ja mislim da su se oni u ovo trenutku našli pred zidom i da ne znaju šta da rade. Ja sam vidio to na poslednjem kolegijumu kako oni sada od te posebne sjednice bježe. Oni su u panici jer ne znaju šta čine... I zato ne žele teme koje su istinski bitne za Republiku Srpsku.

Crnadak kaže da Republika Srpska treba jedinstvo u jačanju svojih institucija i zato glavne teme razgovora trebaju da budu neprovođenje skupštinskih zaključaka sa posebnih sjednica, javne nabavke za vrijeme korone, prisustvo međunarodnih narko-kartela u Republici Srpskoj i najava ministra Lukača da će se uskoro nastaviti hapšenja još pripadnika MUP-a.

"Republici Srpskoj treba jedinstvo da se hitno zaustavi ponižavanje NSRS i zato je važna tema neprovođenje ranijih zaključaka, kao i obaveza Milorada Dodika i Željke Cvijanović da već u srijedu na Кolegijumu NSRS prestanu sa kalkulacijama i saopšte datum posebne sjednice o vraćanju nadležnosti. Redovna sjednica ne smije imati prioritet pred tako važnom posebnom sjednicom", rekao je Crnadak.

On naglašava da se vrijeme vladavine jednog čovjeka privodi kraju.

Upitan da li u opoziciji postoji jedan čovjek ili svi rade zajedno, Crnadak kaže: - Vidjećete na izborima sljedeće godine, nova vlast će težište, glavnu odgovornost, glavni fokus staviti na institucije, a ne na pojedinca.

(BN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

SREDNJI VIJEK

23.11.2021 12:23

OVO JE SREDNJI VIJEK,NEMA INSTITUCIJA POSTOJI SAMO ĆEIF SULTANA. TO VEZE S EVROPOM NEMA, SAMO AZIJATSKA DESPOTIJA KOJA VEZE NEMA S NORMALNIM DRUŠTVOM.

ODGOVORITE
Name

Посматрач

23.11.2021 16:40

Исту причу је причао и 2018.

Name

?

23.11.2021 12:29

Ma da, ko je u nesto vecoj mjeri covjek mase u pricipu nista ne vidi, nista nije potrebno ni da vidi, jer oni koji zaista pocine gresku postaju veliki "anonimus" koji se naziva naziva "drzavom" ili "drustvom".

ODGOVORITE
Name

Pa

23.11.2021 12:57

Nije niko izasao iz svoje koze ... Institucije postoje, a sto se tice autoriteta, BH je napustila Jugoslaviju i usprotivila se, a ne otklanjala, a nije bila razumna, pa eto nema ni kriminalne niti zivotne ciljeve ... Ustvari BH pokusava biti kriminalna tacka, u svijetu, kao stu su Osmanlije imali unistavanje, ali danas se ipak mora pravdati, ako ne i nestace ... Protesti rudara su najbolji primjer propasti BH, jer nisu svi ni u FBH zainteresovani za begovanje u praznom vilajetu ... Sta vise RS vise niko i ne pretvori u vilajet, mnogima u BHF i BHZ nije ni bilo lose u Jugoslaviji ...

ODGOVORITE
Name

BL

23.11.2021 13:05

Sve se mora u državnim institucijama odredit a ne u kafanama i restoranima.

ODGOVORITE
Name

Tatar

23.11.2021 15:36

Igre šuplja ti je to.Ovo traje barem20 godina se ljudi radite nešto nemojte prosipati beskorisne prazne priče od kojih niko nema koristi osim vas

Name

Re

23.11.2021 18:22

Preuzmite nesto jadni nebili sta samo pricate ko babe dosta je vise price predji te na djela

ODGOVORITE