Влада Републике Српске да достави информацију о шумама

- Народна скупштина једина адреса која може дати јасан, легалан и легитиман одговор на антиуставно насиље Уставног суда БиХ, те да зато очекује да питање шума буде на дневном реду посебне сједнице - сматра Нешић.

Република Српска 23.11.2021 | 12:14
Влада Републике Српске да достави информацију о шумама

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић очекује да Влада Републике Српске умјесто што посланицима по ко зна који пут упућује исте и рециклиране информације, достави информацију Народној скупштини Републике Српске о одлуци Уставног суда БиХ којом се неуставним проглашавају одредбе Закона о шумама Републике Српске и налаже Парламентарној скупштини БиХ да донесе закон.

''На овакво антидејтонско и антиуставно понашање Уставног суда БиХ којим се Српској,  отима њена имовина немамо право ћутати. Посебно је бахата изјава предсједника Уставног суда БиХ Мате Тадића који је рекао:' Изволите, на нивоу државе донесите кратки закон о књижењу имовине!' Ниједан уставни суд на овом свијету и ниједан његов предсједник не може рећи парламенту какве ће законе усвајати. Ми живимо у земљи у којој предсједник Уставног суда себе поставља изнад парламента и покушава бити и уставотворац. Шта је сљедеће: да нареди да ПС БиХ донесе Закон о МУП-у, Цивилној заштити, укидању кантона, или да је земља четвртаста?'', казао је Нешић.

Лидер ДНС-а истиче и да предсједник Уставног суда БиХ Мато Тадић безобразно у својој изјави сву државну имовину ентитета подводи под имовину добијену из сукцесије СФРЈ.

''Ту имовину је својевремено пописао ОХР и чак и ОХР је био свјестан да шуме, пољопривредно земљиште и природни ресурси нису дио те имовине, него да припадају ентитетима. О оном што је давно дефинисано немамо шта преговарати “, оцијенио је Ненад Нешић, предсједник ДНС-а.

Он наглашава да је Народна скупштина једина адреса која може дати јасан, легалан и легитиман одговор на антиуставно насиље Уставног суда БиХ, те да зато очекује да ово важно питање буде на дневном реду посебне сједнице.

(БН) 

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Мирко

23.11.2021 11:26

Хахаха , имамо политичаре поштењачине.....један је овај народ са вама свима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Так тик

23.11.2021 12:04

Из овог саопстења се јасно види да Несиц, као и остали политицари, само оркестрирано прицају прицу која нема везе с везом. Нит су процитали одлуку Суда, нити знају какав су Закон о сумама усвојили. Туга и трагедија, јер није ово први закон који пада на Суду. Сујета је зајебана јер ремети здрав разум и логику, а правни поредак је јасан. Ко сто Вуциц реце, треба водити реалну политику. Ал ста балван зна ста је политика, за вецину је то само дизање руку... а цесто и ногу

Name

РС

23.11.2021 14:38

Питај свог сефа Додика шта је са сумама

Name

борац

23.11.2021 11:27

Слусај ти Несицу кад би пресла у власниство дрзаве мозда би несто и остало јер ови наси је искрцисе кад видим суму где сам одрасао додје ми да заплацем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рашо

23.11.2021 11:54

Шуме су већ 20 година легло криминала од којег користи има само ова криминална власт. Ништа нису улагали а само сјекли и продавали и опет у губитку. Човјек сам са тамићем прода 3 метра дрва и прехрањује породицу а они у губитку који дневно продају хиљаде кубика....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стаприцас

23.11.2021 21:42

Федерација има своје суме, несто овдје не стима..

Name

Луле

23.11.2021 12:18

Зар Мато Тадић не штити српске националне интересе? Миле је рекао да Човић стити српске интересе. Никада ни један хрватски посланик ни судија уставног суда није гласао за српске националне интересе, за разлику од Додика, који је, кад су у питање хрварски интереси, екстремнији ед Човића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доц из Са

23.11.2021 13:37

е требало би да знаш које фирме из РС су учествовале у изградњи пељешког моста , па ћеш знати и одговор. Сутра да треба доћи нпр руски војни брод ( као што је прије пар година амерички) у посјету БиХ , клинац ће га проћи. Додик и Човић прегласали не само бошњаке већ и интересе својих народа. Бизнис је бизнис за њих а нама прича о угрожености да се имамо чиме забављати

Name

Митар Гргур Гацко

23.11.2021 12:52

Годподин Нешићу потпуно сте у праву да Народна Скуптина РС није донијела ужасне законе по којима су, чак и судије основних судова спсолутно независне и самосталне од извршне и законодавне власти! Ја, лично сам поднесио више најочигледнијих доказа апсурдних радњи неких судија, али г.Вишковић ни да одговори! Позивао сам г.Вишковића да се лично увјери тако што ће лично или преко другог кога овласти да придуствије расправи, али без одговора! И када назовем његов Кабинет добијем одговор да је нико нема право да утиче на суд и када ради најнезакпнитије радње и то тако дрскким гласом као да сам ја неки идиот коме то није јасно? Све док је тако на најјнижем нивоу, шта онда очекивати од Уставног суда? Зато г. Нешићу треба почети од промјена појединих чланова закона које је донијела управо НАРОДНА СКУПШТИНА РС!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шупљо

23.11.2021 17:51

Господине Митре Гргур Гацко. Разумим ја Вас и питање је на мјесту. Само ми није јасно, како сте погријешили, коме ће те упутити. Он није посланик у Народној Скупштини, већ тамо на државном ниво. А и да је у НС РС, њега то не би интересовало.

Name

НР

23.11.2021 12:55

Шта је друга страна медаље. Ако шуме пређу откриће се сав криминал и лопови који краду годинама народно богатство. Тога се боје власти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

23.11.2021 17:48

Ма нек иду те шумурине гдје оће... Нисам ни ја као и сви остали борци добио пет дунума шуме што нам је обећано...