Vlada Republike Srpske da dostavi informaciju o šumama

- Narodna skupština jedina adresa koja može dati jasan, legalan i legitiman odgovor na antiustavno nasilje Ustavnog suda BiH, te da zato očekuje da pitanje šuma bude na dnevnom redu posebne sjednice - smatra Nešić.

Republika Srpska 23.11.2021 | 12:14
Vlada Republike Srpske da dostavi informaciju o šumama

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić očekuje da Vlada Republike Srpske umjesto što poslanicima po ko zna koji put upućuje iste i reciklirane informacije, dostavi informaciju Narodnoj skupštini Republike Srpske o odluci Ustavnog suda BiH kojom se neustavnim proglašavaju odredbe Zakona o šumama Republike Srpske i nalaže Parlamentarnoj skupštini BiH da donese zakon.

''Na ovakvo antidejtonsko i antiustavno ponašanje Ustavnog suda BiH kojim se Srpskoj,  otima njena imovina nemamo pravo ćutati. Posebno je bahata izjava predsjednika Ustavnog suda BiH Mate Tadića koji je rekao:' Izvolite, na nivou države donesite kratki zakon o knjiženju imovine!' Nijedan ustavni sud na ovom svijetu i nijedan njegov predsjednik ne može reći parlamentu kakve će zakone usvajati. Mi živimo u zemlji u kojoj predsjednik Ustavnog suda sebe postavlja iznad parlamenta i pokušava biti i ustavotvorac. Šta je sljedeće: da naredi da PS BiH donese Zakon o MUP-u, Civilnoj zaštiti, ukidanju kantona, ili da je zemlja četvrtasta?'', kazao je Nešić.

Lider DNS-a ističe i da predsjednik Ustavnog suda BiH Mato Tadić bezobrazno u svojoj izjavi svu državnu imovinu entiteta podvodi pod imovinu dobijenu iz sukcesije SFRJ.

''Tu imovinu je svojevremeno popisao OHR i čak i OHR je bio svjestan da šume, poljoprivredno zemljište i prirodni resursi nisu dio te imovine, nego da pripadaju entitetima. O onom što je davno definisano nemamo šta pregovarati “, ocijenio je Nenad Nešić, predsjednik DNS-a.

On naglašava da je Narodna skupština jedina adresa koja može dati jasan, legalan i legitiman odgovor na antiustavno nasilje Ustavnog suda BiH, te da zato očekuje da ovo važno pitanje bude na dnevnom redu posebne sjednice.

(BN) 

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Мирко

23.11.2021 11:26

Хахаха , имамо политичаре поштењачине.....један је овај народ са вама свима

ODGOVORITE
Name

Tak tik

23.11.2021 12:04

Iz ovog saopstenja se jasno vidi da Nesic, kao i ostali politicari, samo orkestrirano pricaju pricu koja nema veze s vezom. Nit su procitali odluku Suda, niti znaju kakav su Zakon o sumama usvojili. Tuga i tragedija, jer nije ovo prvi zakon koji pada na Sudu. Sujeta je zajebana jer remeti zdrav razum i logiku, a pravni poredak je jasan. Ko sto Vucic rece, treba voditi realnu politiku. Al sta balvan zna sta je politika, za vecinu je to samo dizanje ruku... a cesto i nogu

Name

RS

23.11.2021 14:38

Pitaj svog sefa Dodika šta je sa sumama

Name

borac

23.11.2021 11:27

Slusaj ti Nesicu kad bi presla u vlasnistvo drzave mozda bi nesto i ostalo jer ovi nasi je iskrcise kad vidim sumu gde sam odrasao dodje mi da zaplacem.

ODGOVORITE
Name

Rašo

23.11.2021 11:54

Šume su već 20 godina leglo kriminala od kojeg koristi ima samo ova kriminalna vlast. Ništa nisu ulagali a samo sjekli i prodavali i opet u gubitku. Čovjek sam sa tamićem proda 3 metra drva i prehranjuje porodicu a oni u gubitku koji dnevno prodaju hiljade kubika....

ODGOVORITE
Name

Stapricas

23.11.2021 21:42

Federacija ima svoje sume, nesto ovdje ne stima..

Name

Lule

23.11.2021 12:18

Zar Mato Tadić ne štiti srpske nacionalne interese? Mile je rekao da Čović stiti srpske interese. Nikada ni jedan hrvatski poslanik ni sudija ustavnog suda nije glasao za srpske nacionalne interese, za razliku od Dodika, koji je, kad su u pitanje hrvarski interesi, ekstremniji ed Čovića.

ODGOVORITE
Name

Doc iz Sa

23.11.2021 13:37

e trebalo bi da znaš koje firme iz RS su učestvovale u izgradnji pelješkog mosta , pa ćeš znati i odgovor. Sutra da treba doći npr ruski vojni brod ( kao što je prije par godina američki) u posjetu BiH , klinac će ga proći. Dodik i Čović preglasali ne samo bošnjake već i interese svojih naroda. Biznis je biznis za njih a nama priča o ugroženosti da se imamo čime zabavljati

Name

Mitar Grgur Gacko

23.11.2021 12:52

Godpodin Nešiću potpuno ste u pravu da Narodna Skuptina RS nije donijela užasne zakone po kojima su, čak i sudije osnovnih sudova spsolutno nezavisne i samostalne od izvršne i zakonodavne vlasti! Ja, lično sam podnesio više najočiglednijih dokaza apsurdnih radnji nekih sudija, ali g.Višković ni da odgovori! Pozivao sam g.Viškovića da se lično uvjeri tako što će lično ili preko drugog koga ovlasti da pridustvije raspravi, ali bez odgovora! I kada nazovem njegov Kabinet dobijem odgovor da je niko nema pravo da utiče na sud i kada radi najnezakpnitije radnje i to tako drskkim glasom kao da sam ja neki idiot kome to nije jasno? Sve dok je tako na najjnižem nivou, šta onda očekivati od Ustavnog suda? Zato g. Nešiću treba početi od promjena pojedinih članova zakona koje je donijela upravo NARODNA SKUPŠTINA RS!!!

ODGOVORITE
Name

Šupljo

23.11.2021 17:51

Gospodine Mitre Grgur Gacko. Razumim ja Vas i pitanje je na mjestu. Samo mi nije jasno, kako ste pogriješili, kome će te uputiti. On nije poslanik u Narodnoj Skupštini, već tamo na državnom nivo. A i da je u NS RS, njega to ne bi interesovalo.

Name

NR

23.11.2021 12:55

Šta je druga strana medalje. Ako šume pređu otkriće se sav kriminal i lopovi koji kradu godinama narodno bogatstvo. Toga se boje vlasti

ODGOVORITE
Name

Idealno

23.11.2021 17:48

Ma nek idu te šumurine gdje oće... Nisam ni ja kao i svi ostali borci dobio pet dunuma šume što nam je obećano...