Елез спреман да исприча све што зна о Дијани Хркаловић

Дарко Елез (40), један од главних ликвидатора "кавачког клана“, постаје све драгоценији сведок-сарадник у истрази против Дијане Хркаловић, бивше државне секретарке, коју би могао да отера на доживотну робију.

Србија 22.11.2021 | 11:22
Елез спреман да исприча све што зна о Дијани Хркаловић

Наиме, како откривају извори Српског телеграфа из полиције, он би требало да директно повеже Хркаловићеву с ликвидацијом чувеног адвоката Драгослава Мише Огњановића, који је убијен испред своје зграде наочиглед сина, кога је Елез поштедео из непознатих разлога, мада му је младић видео лице испод качкета.

-Оперативци већ одавно сумњају да је Дијана наручилац овог злочина, а имала је неколико мотива (Огњановић је био адвокат Луке Бојовића, вође шкаљараца; у прислушкиваној комуникацији говорио све најгоре о Дијани; имао доказе о њеној сарадњи са Елезом и кавчанима, видео њене обнажене фотографије снимљене у просторијама МУП док је била функционер). Међутим, после нагодбе с нашим тужилаштвом за организовани криминал, Елез је спреман да за блажу казну зада досад најтежи ударац одбрани некадашње шефице и блиске сараднице "кавачког клана" - уверен је саговорник листа.

Према његовим речима, хладнокрвни "кавачки“ пуцач за Мишино убиство није добио новац, већ су му заузврат наводно омогућени крупни послови и неометано рекетирање на подручју Новог Сада, где је направио базу од новембра 2017, када је изашао из затвора у Сремској Митровици.

- Главни Дијанин човек био је Милорад Шушњић, тадашњи начелник Полицијске управе Нови Сад. Он је радио по њеном директном налогу, а задатак му је био да омогући Елезу да хара без икаквог страха од последица, па је тако заташкао два убиства у овом граду, о којима Елез такође сада жели да проговори. Осим, Шушњића, неколицина начелника МУП и шефова појединих одељења су такође, индиректно или директно, умешани у те злочине или су прикривали доказ- открива извор из полиције за Српски телеграф.

Испоставило се да је Елез много више профитирао него да је узео паре на руке за ликвидацију адвоката Луке Бојовића. Био је недодирљив, радио шта је хтео, а пријаве против њега су нестајале у фиоци тадашњег начелника, који се осећао толико моћним због веза с Хркаловићевом да је игнорисао чак и Службу унутрашње контроле, која је узалуд тражила одговор о бруталном рекетирању једног бизнисмена. - Елез је преко својих фирми прао огромне количине пара стечених криминалом, првенствено од дроге, које су "кавчани“ настојали да убаце у регуларне токове. Тај новац су касније улагали у некретнине и друге профитабилне делатности, а добар део колача је добијао и Мишин убица, као накнаду за те услуге. И врапци на грани у Новом Саду су знали чиме се бави, али су сви ћутали јер је лако могла да одлети глава - појашњава извор листа.

Дешавало се да људи дигну руке од бизниса јер им је претио смрћу уколико не плати харач, који се стално повећавао.

- Своју моћ и везе демонстрирао је и у згради полиције, где су га запослени у ставу мирно ословљавали с "господине Елез“, као да им је надређени. Међутим, Хркаловићева је на саслушању порицала да уопште познаје Елеза, мада полиција има сасвим довољно доказа који говоре супротно. Ова сазнања о убиству Мише Огњановића могла би да закуцају последњи ексер сандук њене одбране - закључују добро обавештени оперативци.

(Курир.рс/Српски телеграф ФОТО: Принтсцреен, МУП Србије)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Хаха

22.11.2021 11:55

А др.мр испаде цист као?Оно фазон "необавестен".

ОДГОВОРИТЕ
Name

МК

22.11.2021 12:13

Не могу да вјерујем да је Елез толико наиван , па да све исприча.Зна он како пролази ко шмека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гробар

22.11.2021 12:57

Гледајте да тај последњи ексер у њеном ковчегу буде śто дужи, да се зло неби којим случаем повампирило

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

22.11.2021 13:29

Баш да видимо исход овог процеса. До кога ће све да иду, јер они то нису могли без подршке из самог врха власти и полиције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Конспирација

22.11.2021 14:27

Коме це ИСПРИЦАТИ ?? ста це исприцати ?? ко је уГрозен његовом прицом ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Знаци

22.11.2021 14:59

Смјена власти као у Нусицевој комедији….Господја министарка …..😂ја циркуса,зали бозе сто ту увијек страда и понеко недузан 🙄

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сима

22.11.2021 15:09

Нигдје нема само код нас за оволика убиства и пљацке 15 год.Цуј нагодио се а за све имали доказе.Страсно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кочићев Вијенац

22.11.2021 15:20

Колико оваквих мафијаских хоботница има инсталираних у влади Републике Српске и институцијама БИХ? Само још увијек слушају и због тога су ту гдје јесу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Воxпопули

22.11.2021 16:44

Лијеп и жесток пар ово двоје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тата Миле

22.11.2021 19:37

А томе Елезу треба вјеровати, је л'?

ОДГОВОРИТЕ