"Нећу поднијети оставку, влада има видљиве резултате"

Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић рекао је данас да неће поднијети оставку јер Влада има видљиве резултате.

Регион 11.11.2021 | 16:06
"Нећу поднијети оставку, влада има видљиве резултате"

Кривокапић је рекао да Влада има јасну визију која је недвосмислено окренута будућности и да су пројекти на којима ради више препознати од међународне заједнице него од политичких субјеката у Црној Гори.

– Влада је добила безрезервну подршку за наставак свог пута – рекао је Кривокапић на конференцији за новинаре након састанка са специјалним изаслаником САД за западни Балкан Габријелом Ескобаром.

Он каже да резултати који је Влада остварила показују да Црна Гора може да буде мјесто без корпуције и да криминал сведе на минимум.

– Једно од питања било је коме смета ова Влада – рекао је Кривокапић.

Он је најавио да ће дуг Црне Горе бити смањен на испод 80 одсто, да неће бити нових задуживања, али да ће, уколико буде постојала шанса, да се неки кредит замијени са повољнијим то искористити.

Кривокапић је навео да је са америчким партнерима договорен Јадранско-јонски пут, а са ЕУ заврштак ауто-пута Бар-Бољаре.

– Кључни закључци су ауто-пут Подгорица-Бољаре у договору са Србијом биће завршен вјероватно до децембра 2027. године. До краја 2024. године ћемо затворити сва поглавља, а 2025. можемо постати сљедећа чланица ЕУ – рекао је Кривокапић.

Он је навео да је највећи проблем владавина права, те да политичку кризу креирају политички лидери, додавши да грађани дају подршку програмима Владе.

(Срна  Фото:Вијести.ме)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

???

11.11.2021 16:22

А шта господине предсједниче каже Дритан, ако Ти он не буде дао своју подршку, оде валада или???????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.11.2021 17:16

Онда це доци дванест велицанствених хахаха ?????????

Name

Браво

11.11.2021 23:08

Ја мислим да свака земља овог дијела Европе,а посебно Балкана може само жалити што нема оваквог премијера.Браво за Кривокапића.

Name

Илија

12.11.2021 09:14

Е дај не ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

12.11.2021 13:02

Сасвим је јасно којим интересним групацијама ово не одговара како у ЦГ, тако и у свим осталим дрзавама после распада Југославије са убудјалом криминално коруптивном власцу!

ОДГОВОРИТЕ