Кристијан Штрахе написао књигу о афери Ибица

Некадашњи лидер Слободарске партије (ФПО) Хајнц Кристијан Штрахе, главни актер афере Сстрахе написао је књигу о афери Ибица.

Свијет 08.11.2021 | 09:01
Кристијан Штрахе написао књигу о афери Ибица

Након што се на телевизији појавила серија о корупционашкој афери "Ибица", која је срушила прву аустријску владу под канцеларом Себастијаном Курцом, а због које је оставку морао да поднесе вицеканцелар и тадашњи лидер Слободарске партије (ФПО) Хајнц Кристијан Штрахе, објављена је и књига.

Штрахе ће издати књигу "Ибица атентат" у којој, како је најавио преко друштвених мрежа, намерава да изнесе шта се стварно догодило кључне вечери афере у јулу 2017.

"Након фиктивне серије која се емитује, коначно излази књига оригинала. Сста се све стварно догодило и зашто се даље борим", написао је Штрахе.

Књига ће крајем месеца бити јавно представљена и бити у продаји. У првом поглављу Сстрахе пише о свом путу на Ибицу 24.јула 2017, који га је коштао све политичке функције.

"Имали смо традицију да након интензивне радне године проведемо породични одмор на Ибици. Са својом децом из првог брака и мојом супругом одлетео сам на Ибицу, где сам се сместио у хотелски комплекс. Током година све више пријатеља и партијских колега су одлазили на одмор на Ибицу, у нашем окружењу...", написао је он.

На Ибици јула 2017.снимљен је видео од осам сати, током којег се види и чује Штрахе како наводној нећаки једног руског милијардера говори како за финансијску помоћ ФПО, али уз заобилажење ревизорских инстанци, може добити повластице у државним пословима.

На основу објаве тог видео материјала, пре две године, Сстрахе је морао дац поднесе оставку на све функције, а тадашњи канцелар Курц искористио је прилику да се реши коалиционог партнера.

Међутим, Курц није могао да формира нову владу, па су расписани превремени парламентарни избори, до којих је земљу водила експертска влада.

(Тањуг ЕПА-ЕФЕ/ФЛОРИАН WИЕСЕР)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Злаја

08.11.2021 08:51

Има ли нашег Вожда у овим мемоарима ?! Замислите ако Возд почне писати књиге о себи ,,,бар у десет наставака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па пише

08.11.2021 09:15

већ књиге? То је ОБАВЕЗНА школска лектира. Мора се научити од корица до корица, чак и предговор се мора знати ко' пЕсмиЦа?

Name

ре Злаја

08.11.2021 09:39

Ако би писао истину Додик би добио бар 300 година затвора у својим мемоарима.