Језиво "гробље аутомобила" налази се у једној шуми у Белгији!

Усред мале шуме близу Шатијона, сеоцета у јужној Белгији, налази се право гробље напуштених аутомобила. Нико са сигурношћу не може рећи како су доспели на ово место, али су ту остали пуних 70 година

Занимљивости 04.11.2021 | 15:28
Језиво "гробље аутомобила" налази се у једној шуми у Белгији!

Био је то један од највећих отпада аутомобила на свету, а урбана легенда каже да су око 500 аутомобила на том месту остављали амерички војници из Другог светског рата који их нису могли вратити у Америку. Сакрили су их у шуму мислећи да ће се једном вратити по њих. То се никада није десило.

Локални становници понављају да ова легенда није тачна и да нема ништа романтично везано за ову шуму. По њима, гробље аутомобила у Шатиљону је обичан отпад истоварен на једну локацију, као и сваки други на свету.

Saobraćajna gužva u šumi! Jezivo groblje automobila u Belgiji

<п дата-wтг-лазy="5">У једном тренутку у Шатиљону су била четири гробља аутомобила са чак 500 напуштених возила. Нажалост, већину аутомобила мештани су украли или уклонили како би их продали у старо гвожђе, а због еколошких проблема гробље је донекле очишћено 2010. године.

<фигуре цласс="сингле-неwс-имг" дата-wтг-лазy="7"><имг срц="хттпс://24седам.рс/дата/имагес/2021-11-04/201793_профимедиа-0150393764_ифф.јпг?т=1635985963" /><спан цласс="имаге-соурце">Профимедиа <фигцаптион>  <п дата-wтг-лазy="8">Време и корозија су учинили своје, аутомобили су пропали, а оно мало што је остало украли су локални колекционари аутомобила, а инструмент-табле и логотипи су се показали посебно популарним за поправљање сличних старих модела.

<п дата-wтг-лазy="9">Напуштени аутомобили су били лоцирани на четири „гробља“, а данас постоји једно са између 100 и 150 аутомобила.

<п дата-wтг-лазy="9">(24седам.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар