Jezivo "groblje automobila" nalazi se u jednoj šumi u Belgiji!

Usred male šume blizu Šatijona, seoceta u južnoj Belgiji, nalazi se pravo groblje napuštenih automobila. Niko sa sigurnošću ne može reći kako su dospeli na ovo mesto, ali su tu ostali punih 70 godina

Zanimljivosti 04.11.2021 | 15:28
Jezivo "groblje automobila" nalazi se u jednoj šumi u Belgiji!

Bio je to jedan od najvećih otpada automobila na svetu, a urbana legenda kaže da su oko 500 automobila na tom mestu ostavljali američki vojnici iz Drugog svetskog rata koji ih nisu mogli vratiti u Ameriku. Sakrili su ih u šumu misleći da će se jednom vratiti po njih. To se nikada nije desilo.

Lokalni stanovnici ponavljaju da ova legenda nije tačna i da nema ništa romantično vezano za ovu šumu. Po njima, groblje automobila u Šatiljonu je običan otpad istovaren na jednu lokaciju, kao i svaki drugi na svetu.

Saobraćajna gužva u šumi! Jezivo groblje automobila u Belgiji

U jednom trenutku u Šatiljonu su bila četiri groblja automobila sa čak 500 napuštenih vozila. Nažalost, većinu automobila meštani su ukrali ili uklonili kako bi ih prodali u staro gvožđe, a zbog ekoloških problema groblje je donekle očišćeno 2010. godine.

Profimedia
 

Vreme i korozija su učinili svoje, automobili su propali, a ono malo što je ostalo ukrali su lokalni kolekcionari automobila, a instrument-table i logotipi su se pokazali posebno popularnim za popravljanje sličnih starih modela.

Napušteni automobili su bili locirani na četiri „groblja“, a danas postoji jedno sa između 100 i 150 automobila.

(24sedam.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar