Бијељина: Потписани уговори, стипендије увећане

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић уручио је 27 уговора о стипендирању ученицима генерације бијељинских основних и средњих школа и ученицима са потешкоћама у развоју.

Република Српска 02.11.2021 | 14:24
Бијељина: Потписани уговори, стипендије увећане

- Донијели смо одлуку да износ стипендије за све ученике и студенте буде увећан за десет процената у односу на претходну годину, као и да, на конкурсу који ће ускоро бити расписан, повећамо и број студената које ће стипендирати Град Бијељина. Градска управа ће у овој години издвојити 290.000 конвертибилних марака за стипендирање ученика и студената, а предложићемо да средства за ову намјену буду повећана на преко 320.000 конвертибилних марака у буџету за 2022. годину. На овај начин желимо да изразимо поштовање према ученицима и да их подстакнемо да наставе са добрим радом и стицањем знања - истакао је градоначелник Петровић.

Ученица генерације у ОШ „Вук Караџић“ Елена Мирковић, која је сада ученик првог разреда Техничке школе „Михајло Пупин“ у Бијељини, једна је од нових стипендиста Града Бијељина.

- Желим да се захвалим свим члановима моје породице, пријатељима и наставницима, који су ми били велика подршка током основне школе и без чије помоћи овај успијех не би био могућ. Такође, захвална сам Граду Бијељина и градоначелнику, јер је ова стипендија подстријек за будуће и награда за већ остварене успјехе. Надам се да ћу стипендију искористити да будем још бољи ученик и да унаприједим своје знање - нагласила је Мирковићева.

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Хм, гледам

02.11.2021 13:34

На медиаактивитету су неки радили доста, нису ни на цему осталом, ваља радити на системима медија специфицних за нас и исток, па и према западу и медиаактвитет протјерати као и створити угледне системе за медије који мозе процитати се на домацима, бити корисни насим људима, али и странима да мозе до њих доци и вијест која није месетаренеј и фасизам, варају и насе цитаоце и цитаоце САД ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.11.2021 15:14

Можда би боље било да не гледаш

Name

Тимениг

02.11.2021 13:55

Ових вијести је риједак ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

02.11.2021 15:46

Овај човек се доиста труди да буде свјетла тачка у овом гротлу таме.Свакс част и похвала.Имао би Миле од кога научит само што је он увек лош ученик био

Name

Раде

02.11.2021 16:41

Благо вама па имате Петровица. Има и Висеград Петровица али су небо и земља

ОДГОВОРИТЕ