Bijeljina: Potpisani ugovori, stipendije uvećane

Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović uručio je 27 ugovora o stipendiranju učenicima generacije bijeljinskih osnovnih i srednjih škola i učenicima sa poteškoćama u razvoju.

Republika Srpska 02.11.2021 | 14:24
Bijeljina: Potpisani ugovori, stipendije uvećane

- Donijeli smo odluku da iznos stipendije za sve učenike i studente bude uvećan za deset procenata u odnosu na prethodnu godinu, kao i da, na konkursu koji će uskoro biti raspisan, povećamo i broj studenata koje će stipendirati Grad Bijeljina. Gradska uprava će u ovoj godini izdvojiti 290.000 konvertibilnih maraka za stipendiranje učenika i studenata, a predložićemo da sredstva za ovu namjenu budu povećana na preko 320.000 konvertibilnih maraka u budžetu za 2022. godinu. Na ovaj način želimo da izrazimo poštovanje prema učenicima i da ih podstaknemo da nastave sa dobrim radom i sticanjem znanja - istakao je gradonačelnik Petrović.

Učenica generacije u OŠ „Vuk Karadžić“ Elena Mirković, koja je sada učenik prvog razreda Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ u Bijeljini, jedna je od novih stipendista Grada Bijeljina.

- Želim da se zahvalim svim članovima moje porodice, prijateljima i nastavnicima, koji su mi bili velika podrška tokom osnovne škole i bez čije pomoći ovaj uspijeh ne bi bio moguć. Takođe, zahvalna sam Gradu Bijeljina i gradonačelniku, jer je ova stipendija podstrijek za buduće i nagrada za već ostvarene uspjehe. Nadam se da ću stipendiju iskoristiti da budem još bolji učenik i da unaprijedim svoje znanje - naglasila je Mirkovićeva.

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Hm, gledam

02.11.2021 13:34

Na mediaaktivitetu su neki radili dosta, nisu ni na cemu ostalom, valja raditi na sistemima medija specificnih za nas i istok, pa i prema zapadu i mediaaktvitet protjerati kao i stvoriti ugledne sisteme za medije koji moze procitati se na domacima, biti korisni nasim ljudima, ali i stranima da moze do njih doci i vijest koja nije mesetarenej i fasizam, varaju i nase citaoce i citaoce SAD ...

ODGOVORITE
Name

Re

02.11.2021 15:14

Možda bi bolje bilo da ne gledaš

Name

Timenig

02.11.2021 13:55

Ovih vijesti je rijedak ...

ODGOVORITE
Name

Tatar

02.11.2021 15:46

Ovaj čovek se doista trudi da bude svjetla tačka u ovom grotlu tame.Svaks čast i pohvala.Imao bi Mile od koga naučit samo što je on uvek loš učenik bio

Name

Rade

02.11.2021 16:41

Blago vama pa imate Petrovica. Ima i Visegrad Petrovica ali su nebo i zemlja

ODGOVORITE