Заштита интереса Српске је основна политика СПС

Став Социјалистичке партије Српске је да не учествујемо у гласању на данашњој посебној сједници Народној скупштини Републике Српске и да на тај начин пошаљемо јасну поруку грађанима да се у овом случају не ради о угрожености интереса Републике Српске, поручио је потпредсједник СПС и народни посланик Максим Скоко.

Република Српска 27.10.2021 | 18:24
Заштита интереса Српске је основна политика СПС

Образлажући ову одлуку, Скоко је навео да су неке од одлука на којима се расправља на хитно заказаној посебној сједници Народне скупштине Републике Српске већ прошле Савјет министара БиХ, а неке ће тек да дођу пред Парламент БиХ, гдје такође постоје механизми заштите интереса Републике Српске. 

- Социјалистичка партија Српске ће сваки пут гласати за витални национални интерес, када наш витални национални интерес буде стварно угрожен, а овдје то није случај. Да је заиста угрожен национални интерес Републике Српске, посланици СПС би остали у сали и као и сваки пут до сада и борили би се свим политичким средствима да одбранимо интересе Српске, јер је то основна политика СПС-а. Данашња посебна сједница Народне Скупштине Републике Српске претворена је у позориште и за нас је то деградирање највишег законодавног тијела Републике Српске, а познат је став и политика СПС да нећемо да будемо актери таквих дешавања.

Такође, јавност мора да зна да нашим негласањем није спријечен долазак конзулата Руске федерације у Бањалуку, него напротив, нашим негласањем се омгућава долазак конзулата, што је и првобитно усвојено - поручио је Скоко.

Поред посланика СПС, скупштинску салу су напустили и посланици СДС и ПДП, који такође неће учествовати у гласању.

(БН)


  

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Младен Мр

27.10.2021 16:55

Једно велико браво за СПС! Доказали сте да ипак има неко мало разума и храбрости да се супростави прљавој политици СНСД-а и странкама окупљеним око њих!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Максим Горки

27.10.2021 19:24

Је ли разум у Гацку бити позиција, а у Бања Луци опозиција? Одговорите!

Name

Свејетлана Ивањиц

27.10.2021 16:57

Само напријед Скоко покази зубе гдје треба! Народ је уз вас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

И ЈА БОРАЦ

27.10.2021 17:50

На муци се познају јунаци. Браво момци.

Name

Мрки

27.10.2021 17:11

Тако је Скоко показите им зубе,да им буде јасно да СПС има свој став а не да овиси од тих сектаса и лопова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хехе

27.10.2021 17:12

браво за СДС и ПДП, генерал изгубио битку

ОДГОВОРИТЕ
Name

Старудија

27.10.2021 17:59

Свака цаст. Досљедност прије свега. Доста је циркуса.

ОДГОВОРИТЕ