Zaštita interesa Srpske je osnovna politika SPS

Stav Socijalističke partije Srpske je da ne učestvujemo u glasanju na današnjoj posebnoj sjednici Narodnoj skupštini Republike Srpske i da na taj način pošaljemo jasnu poruku građanima da se u ovom slučaju ne radi o ugroženosti interesa Republike Srpske, poručio je potpredsjednik SPS i narodni poslanik Maksim Skoko.

Republika Srpska 27.10.2021 | 18:24
Zaštita interesa Srpske je osnovna politika SPS

Obrazlažući ovu odluku, Skoko je naveo da su neke od odluka na kojima se raspravlja na hitno zakazanoj posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske već prošle Savjet ministara BiH, a neke će tek da dođu pred Parlament BiH, gdje takođe postoje mehanizmi zaštite interesa Republike Srpske. 

- Socijalistička partija Srpske će svaki put glasati za vitalni nacionalni interes, kada naš vitalni nacionalni interes bude stvarno ugrožen, a ovdje to nije slučaj. Da je zaista ugrožen nacionalni interes Republike Srpske, poslanici SPS bi ostali u sali i kao i svaki put do sada i borili bi se svim političkim sredstvima da odbranimo interese Srpske, jer je to osnovna politika SPS-a. Današnja posebna sjednica Narodne Skupštine Republike Srpske pretvorena je u pozorište i za nas je to degradiranje najvišeg zakonodavnog tijela Republike Srpske, a poznat je stav i politika SPS da nećemo da budemo akteri takvih dešavanja.

Takođe, javnost mora da zna da našim neglasanjem nije spriječen dolazak konzulata Ruske federacije u Banjaluku, nego naprotiv, našim neglasanjem se omgućava dolazak konzulata, što je i prvobitno usvojeno - poručio je Skoko.

Pored poslanika SPS, skupštinsku salu su napustili i poslanici SDS i PDP, koji takođe neće učestvovati u glasanju.

(BN)


  

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Mladen Mr

27.10.2021 16:55

Jedno veliko bravo za SPS! Dokazali ste da ipak ima neko malo razuma i hrabrosti da se suprostavi prljavoj politici SNSD-a i strankama okupljenim oko njih!

ODGOVORITE
Name

Maksim Gorki

27.10.2021 19:24

Je li razum u Gacku biti pozicija, a u Banja Luci opozicija? Odgovorite!

Name

Svejetlana Ivanjic

27.10.2021 16:57

Samo naprijed Skoko pokazi zube gdje treba! Narod je uz vas!

ODGOVORITE
Name

I JA BORAC

27.10.2021 17:50

Na muci se poznaju junaci. Bravo momci.

Name

Mrki

27.10.2021 17:11

Tako je Skoko pokazite im zube,da im bude jasno da SPS ima svoj stav a ne da ovisi od tih sektasa i lopova.

ODGOVORITE
Name

hehe

27.10.2021 17:12

bravo za SDS i PDP, general izgubio bitku

ODGOVORITE
Name

Starudija

27.10.2021 17:59

Svaka cast. Dosljednost prije svega. Dosta je cirkusa.

ODGOVORITE