Бисера Турковић да не гура нос тамо гдје јој није мјесто!

Чланица Главног одбора СДС Александра Пандуревић поручила је данас министарски иностраних послова БиХ Бисери Турковић да "не гура нос тамо гдје јој није мјесто" и да прије него нешто изјави прво се добро информише.

Република Српска 11.09.2021 | 15:54
Бисера Турковић да не гура нос тамо гдје јој није мјесто!

Реагујући на изјаву Турковићеве да се меморијални центар у Доњој Градини у знак сјећања на јасеновачке жртве не може градити без одобрења институција БиХ, Пандуревићева је истакла да иоле пристојан и нормалан човјек себи, прије свега, никада не би дозволио да упућује отровне стрелице над стратиштем.

Она је цитирала дио записа из мемоара Хитлеровог генерала Едмунда Глез фон Хорстенауа који је за Јасеновац рекао да је “врхунац ужаса у који обичан смртник не смије ни да привири”.

– Оно што је за Хорстенауа пакао на земљи, то је Бисери Турковић нешто за ниподаштавање и повод да се дрвљем баци на Његову светост Патријарха српског господина Порфирија и предсједника Србије Александра Вучића који су на осамдесету годишњицу од оснивања једног од најужаснијих логора у историји човјечанства најавили градњу меморијалног центра у Доњој Градини. Иоле пристојан и нормалан човјек себи, прије свега, никада не би дозволио да упућује отровне стрелице над светилиштем, мучилиштем, стратиштем у којем је страдало више од 700.000 Срба, према њемачким изворима, међу којим и хиљаде дјеце – истакла је Пандуревићева.

Она истиче да Турковићева то себи допушта, показујући своје дехуманизовано лице, држећи лекције Вучићу о тобожњој потреби да институције БиХ и народ дају своју сагласност.

Прије свега, како каже Пандуревићева, министарка за ”урме” требало би да зна да институције БиХ немају никакве везе с издавањем грађевинских дозвола и да је то посао општинске власти.

– Што би наш народ рекао, гура нос гдје му није мјесто. Срамота на образу свих у БиХ јесте што достојан меморијални центар није одавно изграђен и што у БиХ још увијек постоје они који нису спремни признати размјере злочина Павелићеве НДХ. Чак ни више од седамдесет година од истих – навела је Пандуревићева.

Она пита шта очекивати од жене која је примила вакцину у другој држави, па онда омаловажавала донацију вакцина Србије!?

Док је Турковићева била заузета скупљањем донација урми, како каже Пандуревићева, предсједник Србије и Влада Србије спашавали су животе свих грађана БиХ, отворивши им врата за вакцинацију.

Пандуревићеву чуди да Турковићева и тада није оптужила Вучића да не може вакцинисати грађане БиХ без њене сагласности.

– Док се Турковићева крила у мишијој рупи због пандемије, а болнице и у Федерацији биле без довољно респиратора и друге медицинске опреме, предсједник Србије Александар Вучић је радио и њен посао довијајући се ко зна како и донирајући скупу опрему и болницама у Федерацији. Сигурна сам да је, захваљујући вакцинама и донацијама Србије током пандемије, спашено више живота Бошњака у БиХ, него што Турковићева има пријатеља (судећи по коментарима у медијима и на друштвеним мрежама, грађани Федерације те донације итекако цијене) – истиче Пандуревићева.

И хвала Богу, како додаје она, да је тако. Пандуревићева каже да се радује сваком спашеном животу, било чијем, као што је тужна и због сваког живота који је однијела пандемија, а могао је бити спашен да је и Турковићева агилно радила свој посао, као што агилно критикује предсједника Вучића.

Она истиче да Република Србија и данас свим грађанима БиХ даје трећу дозу вакцине.

– И бескрајно им хвала на томе, иако вакцине и у Федерацији БиХ пропадају, али се њене институције нису сјетиле да одобре трећу дозу. Чуди ме да Турковићева и то не осуди. Како то да грађани БиХ, да је не питају, иду у Србију да приме вакцине!? – пита Пандуревићева.

Када већ воли да се позива на Дејтон, како додаје Пандуревићева, Турковићева би требало да прочита дејтонску дефиницију рата у БиХ, а она гласи “трагични грађански сукоб”.

– Агресија постоји само у њеној и њој сличним главама. И на крају, за разлику од Бисере, предсједник Вучић је исказао и исказује поштовање за све невине жртве, свих народа. Тако раде државници и људи који имају кућни одгој и емпатију, и гледају у будућност. Они који се више радују туђем злу него свом добру, и руше све мостове, завршавају презрени и одбачени од свог народа. Мржња је тешка болест! Али, мржња не једе мете, она једе оне који је у себи носе. Нека је вјечна слава нашим јасеновачким мученицима! – поручила је на крају Пандуревићева.

(БН)

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Хљеба и игара

11.09.2021 14:16

Хоцемо ли боље зивјети кад га изградимо ( питам за пријатеља )?

ОДГОВОРИТЕ
Name

роки

11.09.2021 19:37

хоцемо ако те бас занима

Name

Ре хљеба и игара

12.09.2021 06:24

Ти само намири гу..цу и онда се испружи да гледаш идиотску задругу.

Name

Говинда

12.09.2021 07:31

Хасане иди на Клиx, па коментариси.

Name

Фениx

11.09.2021 14:16

Свака част Александра.Толико народ Муслимани одударају позитивно од њихових политичара.Већина народа је ок.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ову

11.09.2021 14:17

Тетку знам од кад сам цуо за политику.Реците ми циме је она заслузила српску за оволику пазњу.У односу на борце који гинусе и изгинусе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коко локо

12.09.2021 06:26

А ста то она није добро рекла борчино.

Name

БОРКО

11.09.2021 14:31

СВАКА ЧАСТ АЛЕКСАНДРА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

З2

11.09.2021 14:37

Хвала Богу да тој огромној маси неко очита буквицу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.09.2021 18:32

Мислис оној вреци.

Name

НР

11.09.2021 16:10

Предизборна,, завада" СНСД и СДА. Виђена пред сваке изборе, а онда коалиција и подјела плијена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цар

11.09.2021 16:27

Александра легендо бог те створио да бранис српство а Турковицева нека рјесава проблеме у федерацији нека се не мјеса у Републику Српску и њене надлезности. Боље да је посјетила стратисте у Доњој Градини и поклонила сјенима страдалих сто бих било нормално али и немора само да их непомиње на тако перфидан нацин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Папа Мајк

12.09.2021 08:51

Де царе научи се писати, назад у основну па онда пробај коментарисати у буквару!!

Name

Василије

11.09.2021 18:33

Непромишљена изјава ове дебељуце јасно каже да БиХ није никаква држава у коју српски народ може да буде сигуран и у којој непрестано трпи највеће увреде, као и ова да не можемо без њеног одобрења изградити споменик невиној дјеци, женама, мајкама и страцима закланим од усташког србосјека на стратиштима Јасеновачког логора. Нека је јој срам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

11.09.2021 20:35

ДОГОВОРЕНО СПИНОВАЊЕ,виђено безброј пута. Не занима ме,ни Бисера,ни Бакир,ни Мустафа и остали,а ни ови наши дилбери са ове стране.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Заљубљени

12.09.2021 08:21

Де си Белааа...стојко код ниме, брчански покераш објешеног маи...дођи Белаа код ниме да полираш га...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

12.09.2021 08:38

Пандуревић ко, није 700 000 него два милиона Срба је побијено у усташком логору Јасеновац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

12.09.2021 15:25

У насем народу има изрека: Не цуј Бозе сто пас лаје! Нека Турковицка ради свој посао за сто је плацена. Доста је лази и Лана Ја на Републику Српску од ње.

ОДГОВОРИТЕ