"Мило завађа туђу дјецу због ситне политичке користи"

Лидер Демократског фронта Андрија Мандић рекао је данас да правна држава и њене институције морају одрадити свој посао у вези свега што се догађало око устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија и да неко мора да одговара за то.

Регион 05.09.2021 | 14:33
"Мило завађа туђу дјецу због ситне политичке користи"

Мандић је казао да сигурно сцене, посебно слетање хеликоптером на Цетиње и све што је пратило тај тренутак на цетињским улицама није понос ни за кога, али је морало да се обезбиједи да држава функционише.

Казао је да се показало да неко туђу дјецу завађа због ситне политичке користи.

– Није било нигдје Мила Ðукановића, ни у првим, ни у задњим редовима. Видјели смо неке посланике ДПС, а њега нигде није било, а он је све осмислио како би дестабилизовати мир у Црној Гори. То се не смије дозволити. Снага државе мора у потпуности бити примијењена – нагласио је он у сједишту странке.

Функционер ДФ Милан Кнежевић је казао да је потребно да државно тужилаштво покрене истражне радње против предсједника државе и свих који су му помагали у стварању ове кризе.

Мандић је рекао да је добро што је влада промијенила одлуку да се устоличење одложи, јер би то само улило лажну наду неким људима који су жељели да оргнаизуу побуну и помисле да су јачи од већинске Црне Горе.

Боље би било да је то све раније завршено. Али боље је и да је данас завршено него касније, јер би касније имали нешто много горе“, поручио је Мандић.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Василије

05.09.2021 14:21

Желим да се захвалим министру одбране у Влади Црне Горе што је на своју одговорност наредио да се Његова Светост патрјарх српски г. Порфирије и митрополит Јоаникије превезу до цетињског манастира гдје их је заједно са владиком Давидом и свештенством чекао вјерни народ Цетиња и Црне Горе да се Митрополит Јоаникије на достојан начин уведе на трон св. Петра Цетинског и дужности чувара пећке патријаршије. Честитам Митрополиту Јоаникију на устоличењњу. На многаја љета вољени владико и митрополите наш. јер сте Достојан тога положаја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.09.2021 14:35

Мило кокаин је зло црногоског народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дупли арсини

05.09.2021 19:16

Ни ти Мандицу, нити Вуциц или неки други србијански или српски политицар, а камоли неко из СПЦ нисте тразили неку правду или забрану када је СПЦ масивно организовала литије и лицно била сигурносни проблем у ЦГ. Да се то нпр догодило у Аустији или некој другој западној дрзави онда би се СПЦ сигурно одредиле неке мјере забране, па цак могуце и директно СПЦ забранити рад. Не казем да је то требало урадити, ни тада али ни на Цетињу сада, јер моје лицно мисљење је да свако, ама бас свако, има право на протесте. По твоме, и вецини других Срба као нпр Бореновицу, смију само Срби протестовати а други не, изем ти ја ту демократију. И највјероватније БН неце ово објавити, као и доста пута по сада, када су дјеловали као "непристрасни новинари"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

06.09.2021 04:41

И овај Мандић исто као и Ђукановић треба да иде у архиву. И један и други су људи сукоба а не компромиса.