"Milo zavađa tuđu djecu zbog sitne političke koristi"

Lider Demokratskog fronta Andrija Mandić rekao je danas da pravna država i njene institucije moraju odraditi svoj posao u vezi svega što se događalo oko ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija i da neko mora da odgovara za to.

Region 05.09.2021 | 14:33
"Milo zavađa tuđu djecu zbog sitne političke koristi"

Mandić je kazao da sigurno scene, posebno sletanje helikopterom na Cetinje i sve što je pratilo taj trenutak na cetinjskim ulicama nije ponos ni za koga, ali je moralo da se obezbijedi da država funkcioniše.

Kazao je da se pokazalo da neko tuđu djecu zavađa zbog sitne političke koristi.

– Nije bilo nigdje Mila Ðukanovića, ni u prvim, ni u zadnjim redovima. Vidjeli smo neke poslanike DPS, a njega nigde nije bilo, a on je sve osmislio kako bi destabilizovati mir u Crnoj Gori. To se ne smije dozvoliti. Snaga države mora u potpunosti biti primijenjena – naglasio je on u sjedištu stranke.

Funkcioner DF Milan Knežević je kazao da je potrebno da državno tužilaštvo pokrene istražne radnje protiv predsjednika države i svih koji su mu pomagali u stvaranju ove krize.

Mandić je rekao da je dobro što je vlada promijenila odluku da se ustoličenje odloži, jer bi to samo ulilo lažnu nadu nekim ljudima koji su željeli da orgnaizuu pobunu i pomisle da su jači od većinske Crne Gore.

Bolje bi bilo da je to sve ranije završeno. Ali bolje je i da je danas završeno nego kasnije, jer bi kasnije imali nešto mnogo gore“, poručio je Mandić.

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Василије

05.09.2021 14:21

Желим да се захвалим министру одбране у Влади Црне Горе што је на своју одговорност наредио да се Његова Светост патрјарх српски г. Порфирије и митрополит Јоаникије превезу до цетињског манастира гдје их је заједно са владиком Давидом и свештенством чекао вјерни народ Цетиња и Црне Горе да се Митрополит Јоаникије на достојан начин уведе на трон св. Петра Цетинског и дужности чувара пећке патријаршије. Честитам Митрополиту Јоаникију на устоличењњу. На многаја љета вољени владико и митрополите наш. јер сте Достојан тога положаја.

ODGOVORITE
Name

Re

05.09.2021 14:35

Milo kokain je zlo crnogoskog naroda.

ODGOVORITE
Name

Dupli arsini

05.09.2021 19:16

Ni ti Mandicu, niti Vucic ili neki drugi srbijanski ili srpski politicar, a kamoli neko iz SPC niste trazili neku pravdu ili zabranu kada je SPC masivno organizovala litije i licno bila sigurnosni problem u CG. Da se to npr dogodilo u Austiji ili nekoj drugoj zapadnoj drzavi onda bi se SPC sigurno odredile neke mjere zabrane, pa cak moguce i direktno SPC zabraniti rad. Ne kazem da je to trebalo uraditi, ni tada ali ni na Cetinju sada, jer moje licno misljenje je da svako, ama bas svako, ima pravo na proteste. Po tvome, i vecini drugih Srba kao npr Borenovicu, smiju samo Srbi protestovati a drugi ne, izem ti ja tu demokratiju. I najvjerovatnije BN nece ovo objaviti, kao i dosta puta po sada, kada su djelovali kao "nepristrasni novinari"!

ODGOVORITE
Name

re

06.09.2021 04:41

I ovaj Mandić isto kao i Đukanović treba da ide u arhivu. I jedan i drugi su ljudi sukoba a ne kompromisa.