Папрена казна: WхатсАпп кажњен са 225 милиона евра

WхатсАпп иначе у власништву Фацебоока и најпопуларнији чет сервис на свијету ове године иде из невоље у невољу. Европа их сад жели казнити енормном новчаном казном због кршења ГДПР закона.

Информационе технологије 03.09.2021 | 11:13
Папрена казна: WхатсАпп кажњен са 225 милиона евра

WхатсАпп је годину започео с гњевом многих корисника, којима се није свидјела нова политика дијељења информација с Фацебооком.

У духу таквих сентимената, WхатсАпп је неколико пута одгодио рок до којег корисници морају прихватити те нове услове.

Побуна на интернету прво је одавала утисак да ће сви са својих телефона избрисати WхатсАпп и прећи на Сигнал, Телеграм и друге зачудне чет сервисе.

То се наравно није догодило. WхатсАпп користе сви, на Андроидима и иПхонеима и једноставно је постао такав дио живота да га се тешко одрећи.

Да они ту нешто с тим дијељењем података с Фацебооком муљају, свједочи и нова казна коју им прописује Европска комисија за заштиту података (Дата Протецтион Цоммиссион).

Према њима, WхатсАпп је прекршио ГДПР регулативу јер кориснике нису правовремено информисали о дијељењу података с Фацебооком и повезаним компанијама.

Прво је казна требала износити 50 милиона евра али су је одлучили повећати на вртоглавих 225 милиона. WхатсАппу је наређено да преузме цијели низ мјера како би ријешили недостатке који су им замјерени.

WхатсАпп је ту казну назвао "непропорционалном" ма шта под тиме мислили.

(Смартпхоне)

Коментари / 0

Оставите коментар