Како ће Италијани живјети од сутра са пропусницом

Од 6. августа у Италији ступа на снагу зелена пропусница која је обавезна за све грађане који имају више од 12 година. Ко жели да једе у ресторанима у затвореном простору, да присуствује концертима, представама или биоскопским пројекцијама – мора да има обавезну зелену пропусницу.

Свијет 05.08.2021 | 18:23
Како ће Италијани живјети од сутра са пропусницом

У Италији још данас грађани могу да присуствују догађајима у затвореном простору као и да једу у ресторанима без зелене пропуснице.

Од сутра у Италији ступа на снагу грин пас или зелена пропусница, која је обавезна за све старије од 12 година.

Ко жели да једе у ресторану у затвореном простору, да присуствује концертима, представама или биоскопским пројекцијама, да иде у теретану или на базен, мора да има обавезну зелену пропусницу.

Зелена пропусница има кôд, може бити у папирном облику или дигитални. Пропусница је доказ о бар једној вакцини примљеној у последњих девет месеци, негативном ковид тесту у последњих 48 сати, такође да је особа прележала болест у последњих шест месеци.

Казне су велике: ко уђе на нека од ових места без пропуснице може бити кажњен са 400 евра, а власницима ресторана и барова у затвореном прети затворска казна од једног до десет дана.

Данас на седници владе треба да се донесе одлука о обавезној пропусници за превоз и школу: доноси се декрет о путовању са зеленом пропусницом – биће обавезна у авиону, возу као и у бродском саобраћају.

Што се тиче школа, биће обавезна за професоре али не и за студенте и ђаке, и требало да би да ступи на снагу 1. септембра.

(РТС)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Идиократија

05.08.2021 16:43

Будалаштина. Све ће ово пасти на суду у Стразбуру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.08.2021 18:41

Неце бити Стразбура ни судјења. Ово це бити обавеза у многим земљама. Размислите засто рат са невидљивим непријатељем, а не оним правим званим људски род. Смањење популације је у току, разлог је понестаје енергената за овакву цивилизацију каква је данас. За сада се цини на овакав нацин, ко зна ста це бити даље. Зивот какав је био пре 2019 године се висе никада неце вратити.

Name

Ре ре

06.08.2021 03:15

Популација се не смањује овако - није теби нико забранио да правиш и рађаш дјецу; ово је НЕШТО ДРУГО!

Name

Зоки

05.08.2021 19:58

Ово се зове чипова је и ускрацивање слободе људи да живе нормално.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноле

05.08.2021 20:02

Аха,знаци смијес уци на сва та мјеста,али ако те ухвате без пропуснице,плацас казну.Ма браво,нека сте тим показали да је здравље становниства на првом мјесту,јер оцито да онај који нема пропусницу,а ухвате га нако пола сата да сједи у ресторану,он неце сирити вирус за тих пола сата.Браво легенде...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаги

06.08.2021 01:07

Јеси ти кретен мајко моја

Name

Ноле

06.08.2021 05:59

Ре гаги:потоку,процитај ста писе у тексту,па види је ли мој коментар само осврт на текст.Је ли фино писе да онај кога затекну без пропуснице плаца казну.Знаци,пропусница се не показује на улазу,вец иду контролори и тразе пропусницу.Док контролори додју,ја сам вец био унутра неко вријеме и пренио вирус(ако се вец преноси тако како они казу),и ста вриједи сто цес ми написати казну.Прицамо о њиховој (не)бризи за здравље становниства.Али,зелен си ти да би то схватио...

Name

ех Гаги

07.08.2021 06:56

Засто би неко за некога био кретен?Мозда сто не мисли,дисе и понаса се као тај неко?Па то није никада ни било.Људи су (хвала Богу) разлицити по свему. По расту, роду,тезини,изгледу,саставу,цак немају ни исти састав крви... засто не би размисљали другације?Засто подцењивати, изругавати,некога само зато сто није као он. Одакле тај неко зна да је у реду то сто он ради и како он мисли?

Name

РР

05.08.2021 22:07

Баш су чудни ови што се секирају за Италију и цијели свијет. Вјероватно неће да раде па имају времена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.08.2021 03:17

Брину се, с правом, јер биће тако и код нас - само слушај и гледај, кад не будеш могао ући у градски превоз без те пропуснице!

Name

Ноле

06.08.2021 06:02

За ре:знаци,битно је имати пропусницу да мозес уци у градски превоз,а кога брига јеси болестан и сирис ли вирус.А ја здрав без пропуснице не могу у тај исти превоз.Па ко онда сири вирус,ови избодени са пропусницом или ови други...

Name

М

08.08.2021 21:19

Вирус сире и вакцинисани и невакцинисани.

ОДГОВОРИТЕ