Нема рочишта Новалићу и другим због болести судије

Судско рочиште Новалићу и другима одгађа се због одсуства једног од чланова судског вијећа, у чијем саставу су судије Џемила Беговић, Брацо Ступар и Бранко Перић.

Босна и Херцеговина 30.07.2021 | 09:51
Нема рочишта Новалићу и другим због болести судије

 Одгођено је данашње суђење у Суду БиХ федералном премијеру Фадилу Новалићу и другима оптуженим за спорну набавку 100 респиратора у вриједности од 10.530.000 КМ, које је за потребе Федералне управе цивилне заштите из Кине увезла компанија "Сребрена малина", изјавила је Срни Новалићев адвокат Васвија Видовић.

Она је рекла да су из Суда обавијештени да се рочиште одгађа, због одсуства једног од чланова судског вијећа.

Према њеним ријечима, сљедеће рочиште заказано је за 25. август, када би требало да свједоче лица планирана за данашње рочиште.

Како преносе федерални медији,данашње рочиште отказано је због болести једног од чланова судског Вијећа, који чине Џемила Беговић, Брацо Ступар и Бранко Перић.

Осим Новалића, за спорну набавку респиратора оптужени су министар финансија ФБиХ Јелка Милићевић, суспендовани директор Федералне управе цивилне заштите Фахрудин Солак и власник предузећа "Сребрена малина" Фикрет Хоџић.

Новалић, Солак и Хоџић оптужени су за удруживање ради чињења кривичних дјела у вези са дјелима злоупотреба положаја или овлаштења, примање награде или другог облика користи за трговину утицајем.

Њих оптужница терети и за прање новца, фалсификовање или уништење пословних или трговачких књига или исправа, фалсификовање службене исправе и повреду обавезе вођења трговачких или пословних књига и састављања финансијских извјештаја и њихово фалсификовање или уништавање.

Милићевићева је оптужена за несавјестан рад у служби.

На рочишту одржаном у сриједу, 28. јула, Тужилаштво је предочило нове документе и међусобне преписке оптужених.

Тужилац Џермин Пашић је у више наврата нагласио да су поједине поруке током комуникације брисане, те да у једној преписци Новалић пише "бришите поруке". 

(БН/Срна)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

БОБА

30.07.2021 08:24

СВЕ ЈЕ БОЛЕСНО И ТРУЛО.НЕКО ЗБОГ УМИСЉЕНОСТИ ДА ЈЕ РОК ФЕЛЕР НЕКО ЗБОГ ЈАДА И ЦЕМЕРА. СВЕ САМИ БОЛЕСНИЦИ.КО ПРЕЗИВИ АЛАЛ МУ ВЈЕРА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

30.07.2021 11:06

Цека се да застари.

Name

Амир

30.07.2021 09:43

Чуј то ????????????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Болесно је

30.07.2021 10:33

Комплет правосудје, када оздрави и комплет друство це...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стана

30.07.2021 12:26

Ове судије из цијеле БХ су се сколавале само за обмане, манипулације и малверзације ! Болеснији смо ми сто их трпимо, сто не устанемо и багру посаљемк гцје јој је мјесто!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миромо

30.07.2021 12:30

Како то да се разболио мора да су му серум дали од 1000000 км Та код нас све је транспрентно чисто ко туш. Зајебали су се имају чисти докази

ОДГОВОРИТЕ