Разориле их страшне поплаве, сада бјеже од тајфуна

Становници села евакуишу се данас преко импровизованих мостова из поплављеног централног дијела Кине због приближавања тајфуна који би могао да донесе додатне патње региону у којем су погинуле најмање 33 особе.

Свијет 23.07.2021 | 07:37
Разориле их страшне поплаве, сада бјеже од тајфуна

Милиони људи погођени су поплавама у провинцији Хенан. Људи су већ данима без свјеже воде и хране, путеви су уништени, а читава подручја прекривена густим блатом.

У најтеже погођеном граду Женгжу ватрогасци и данас испумпавају блатњаву воду из тунела, укључујући метро у којем се утопило најмање 12 особа раније ове седмице, када је за само три дана пала годишња количина кише.

Током ноћи, јака киша кретала се на сјевер, према Синсјангу и околним областима, гдје је пољопривредно земљиште већ натопљено, а сам град одсјечен јер се излила ријека Веј.

На снимцима из ваздуха приказано је да спасиоци користе привремене мостове да измјесте стотине становника на безбједно, а једини знаци копна километрима унаоколо су врхови крошњи који вире из воде.

Метеоролози са зебњом прате напредовање тајфуна "Ин Фа", који је већ донио кишу Тајвану и источној обали Кине. Очекује се да ће олуја стићи до кинеског копна у недјељу, 25. јула, у области у којој живи неколико десетина милиона људи.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ругала се руга

23.07.2021 06:46

Како сад иду мјере одстојања и пелене на лицу? Прања руку, непричања, изолације старих, недодиривања итд. Само питам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

23.07.2021 08:33

Е баш тако! Представљају се за господу савршене!!!

Name

Прика бн

23.07.2021 09:26

Која си ти будала.

Name

Ре Прика бн

23.07.2021 12:32

А тек ти?!