Пекинг: Нема наставка истраге о вирусу корона

Кинески здравствени званичник Зенг Yиxин је поручио да је "шокиран" планом Свјетске здравствене организације (WХО) за другу фазу истраживања поријекла корона вируса. Поручио је да Кина овај план неће прихватити.

Свијет 22.07.2021 | 09:50
Пекинг: Нема наставка истраге о вирусу корона

Према његовим ријечима, посебно је шокиран због теорије да је вирус можда повезан с кинеском лабораторијом. Ову теорију је назвао гласином која је противна здравом разуму и науци.

"Немогуће је да прихватимо овакав план", изјавио је Yиxин.

Истраживање поријекла коронавируса је постало дипломатско питање које је додатно погоршало односе Кине и Сједињених Америчких Држава и њених савезница. Западне земље тврде да Кина није била довољно транспарентна о дешавањима у првим данима пандемије. Кинези су одбацили ове критике те су их оцијенили као политизацију питања којим би се требали бавити научници.

Генерални директор СЗО-а Тедрос Адханом Гхебреyесус је прошле седмице истакао да је рано искључити могућност да се коронавирус можда почео ширити из лабораторије у граду Wухану, гдје је 2019. године регистрована прва особа заражена овим вирусом.

Зенг увјерава да вуханска лабораторија нема вирусе којима се директно могу заразити људи. Напоменуо је да је раније ове године међународни тим стручњака, којим је координирао WХО, посјетио лабораторију и утврдио да је врло мало вјероватно да се вирус почео ширити из лабораторије.

Према писању агенције Ассоциатед Пресс, већина стручњака претпоставља да се вирус почео ширити у тренутку када је прешао са животиње на човјека.

(Клиx)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ноле

22.07.2021 08:13

Ова слика говори висе од свега.Погледајте,у крупном плану је овај с маском,иза њега је цовјек спустио маску испод браде,а треци у низу је уопсте нема.Засто их нису усликали обрнуто.Пропаганда је цудо.То све код нормалног цовјека буди бунт против било каквих мјера и вакцинације...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милка

22.07.2021 09:21

Ста це испитивати кад сви знају истину

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драшко

22.07.2021 09:34

Шта је проблем да се провјери откуд вирус? Како је могуће да су КИнези од марта прошле године 99,99% отпорни на вирус а остали народи нису? То је што се тиче Кине. Истовремено треба провјерити дјеловање ХАРП система на библијске поплаве у Њемачкој и Кини (удар на двије водеће економије свијета). Мислим да Амери имају шта рећи о томе. Коцкице се слажу саме од себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За

22.07.2021 11:37

Како да не, Њемци и Кинези по вама сједе и гледају како их Амери пршћу, шаљу муње, олује и вирусе. Са свим силним радарима и технологијом коју обе земље посједују. Запитајте се мало шта пишете.