Бивша менаџерка Тошета Проеског узгаја лаванду на селу!

Љиљана Петровић, некадашња менаџерка покојног певача Тошета Проеског променила је живот из корена.

Забава 13.07.2021 | 22:22
Бивша менаџерка Тошета Проеског узгаја лаванду на селу!

Петровићева већ 12 годиња живи у селу Тамјанице на сувој планини и бави се узгајањем лаванде и лековитог биља на поврсини од 200 хектара.

Ljiljana Petrović <фигцаптион><спан цласс="имгСоурце">ФОТО: КУРИР ТЕЛЕВИЗИЈА

Како је рекла повукла се из шоубизниса након што је изгубила оно што је била њена музика и решила да се посвети нечему што ће јој донети мир и спокој. Љиљана овде, осим лаванде, узгаја и смиљем руже демасцене, матичњак и бројне биљке, а на њена поља у последње време долази све више људи, како из земље, тако и из Европе.

- Стварно имамо пуно гостију, некад је то мало напорно, некад није. Људи воле да се сликају, да виде, интересује их. Сад имамо госте из Француске који иначе купују уља од нас и онда се тамо код њих увере како ми то добро радимо - рекла је Љиљана.

<имг срц="хттпс://www.курир.рс/дата/имагес/2021/07/13/10/2644365_101043.00-01-04-05.стилл003_фф.јпг?вер=1626165963" алт="Љиљана Петровић" /> <фигцаптион><спан цласс="имгСоурце">ФОТО: КУРИР ТЕЛЕВИЗИЈА

Занимљиво је да у овом месту успева лаванда, с обзиром на медитеранску климу, Петровићева је објаснила зашто је то тако.

- На ових 15 км овде, пошто су свуда планине около, имате ружу ветрова, што значи да када уђе ветар он кружи око планина и ви стално имате поветарац као да сте на мору. Има ветра и то је оно што је добро за наше биљке, уствари исто је као да сте на мору - рекла је Љиљана Петровић.

(Курир.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар