Од кога је тражио мито директор рудника Ђурђевик?

Припадници Агенције за истрагу и заштиту (СИПА) данас су ухапсили двије особе на подручју Живиница због почињења кривичног дјела корупције.

Босна и Херцеговина 02.07.2021 | 20:21
Од кога је тражио мито директор рудника Ђурђевик?

Акција је проведена по налогу Тужилаштва Тузланског кантона, а слободе су лишени директор Рудника мрког угља Ђурђевик Самир Суљић и савјетник градоначелника Живиница Абдулах Зукић. 

Они су проведени у регионални уред СИПЕ у Тузли, гдје су саслушани, а сутра ће бити предати у надлежност Кантоналном тужилаштву ТК.

Према наводима поступајућег кантоналног тужиоца Ћазима Серхатлића, на терет им се ставља удруживање ради чињења кривичног дјела и примање дара. 

- Ове особе се терете да су у претходном периоду, уназад два мјесеца, користећи се овлаштењима која имају и својим утицајним позицијама, од једне заштитарске агенције на подручју Живиница тражили да им се исплати мито за дуг који је створен од Рудника угља Ђурђевик, а у вези са пружањем заштитарских услуга ове агенције. Они су од 300 хиљада КМ, колики је био дуг, тражили да им се исплати провизија или мито од 15 посто вриједности, што је оквирно 45 хиљада марака - изјавио је Серхатлић.

У овоме случају надлежан је Општински суд у Живиницама којем ће након предаје тих особа Кантоналном тужилаштву бити упућен приједлог за одређивање притвора, потврдио је тужилац Серхатлић.

(ФЕНА)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Нико

03.07.2021 13:08

Па то и мала дјеца у Ђурђевику знају да је тај директор запошљавао раднике за новац. А помагао му је Зукић СДА кадар. Било је питање времена када ће се прекинути тај прљави посао директора рудника Ђурђевик.

ОДГОВОРИТЕ