Албанци претукли српског дјечака од 13 година

Тринаестогодишњег Николу Перића у селу Гојбуље код Вучитрна у четвртак навече претукла је група албанских младића, рекао је Срни предсједник вучитрнског привременог органа Вучитрн са привременим сједиштем у Прилужју Милан Костић.

Регион 01.07.2021 | 23:11
Албанци претукли српског дјечака од 13 година

Напад на српског дјечака, који се догодио око 19.00 часова, пријављен је Косовској полицијској служби која се, каже Костић, прије годину дана повукла из Гојбуље и уопште не улази у ово село упркос свакодневним захтјевима мјештана.

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је да су дјечака хулигани напали када се сам враћао са фудбала кући, оборили га на земљу, претукли и покидали му крстић који је носио око врата.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић навео је да је дјечак са модрицама и подливима превезен у Клиничко болнички центар у Косовској Митровици, гдје ће имати најбољу могућу његу.

"Ту поруку сам вечерас пренео и његовом оцу, с којим сам разговарао о овом инциденту и понудио сву помоћ и подршку Канцеларије за Косово и Метохију. Он је случај пријавио и косовској полицији", додаје Петковић.

Како наглашава Петковић, о овом недопустивом инциденту обавијестиће све међународне факторе, од којих ће захтијевати да се безбједносна ситуација у Гојбуљи, као етнички мешовитој средини, схвати на најозбиљнији могући начин и да се подигне на још виши ниво. "Шта још треба да се деси да међународна заједница најозбиљније схвати каквом су ризику, тортури, малтретирању и шиканирању свакодневно изложени Срби на простору Косова и Метохије? Да ли још неко дете треба да буде мета обести Албанаца да би међународне мисије реаговале, или ће наставити да се праве да се ништа не дешава, што је манир Приштине за коју српске жртве не постоје", истиче Петковић.

Он је поручио да је дјечак нападнут истог дана када на Косову и Метохији борави генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг, који је очување безбједности и мира зацртао као главни приоритет мисије КФОР-а.

"Ми очекујемо да та мисија своју дужност и испуни", закључује Петковић.

У Гојбуљи живи педесетак Срба, међу којима и десетак дјечака и дјевојчица.

(Срна)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Баки

02.07.2021 02:14

Србииии јесте ли будниии?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Европа

02.07.2021 04:41

Ово не раде Албанци ово ради демократија ЕУ. Еулекс се налази на Косову и они помазу Албанцима да се изивљавају над Србским народом. Да није Еулекса наби Албанци смјели радити то што раде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бас тако

02.07.2021 07:35

А не како манипулаторском прицом у којој увествује и власт Србије доврсавају етницко цисцење.....

Name

Јаффа

02.07.2021 05:52

Злочинци, који више од 100 година кидишу на све српско, уз залеђину Енглеске, Њемачке, Турске и УСА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Најпосле

02.07.2021 16:45

Це цизма морати да ријеси тај екстремистицки проблем.

Name

Треба да

02.07.2021 07:12

...се види ста се дешавало. Треба чути и др страну. Да ли је било провокације са српске стране? Немогуће да Албанци само тек тако нападају. Просто немогуће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

03.07.2021 06:01

Типицни српски кукавицки одговори. Једино Сто треба је издајице као тебе рјесити и кренути у бој и вратити косово!

Name

Вуциц це бити забринут

02.07.2021 16:57

Манипулаторски констатовати провокацију и то је све а та дјеца зиве у гету ....

ОДГОВОРИТЕ