Albanci pretukli srpskog dječaka od 13 godina

Trinaestogodišnjeg Nikolu Perića u selu Gojbulje kod Vučitrna u četvrtak naveče pretukla je grupa albanskih mladića, rekao je Srni predsjednik vučitrnskog privremenog organa Vučitrn sa privremenim sjedištem u Prilužju Milan Kostić.

Region 01.07.2021 | 23:11
Albanci pretukli srpskog dječaka od 13 godina

Napad na srpskog dječaka, koji se dogodio oko 19.00 časova, prijavljen je Kosovskoj policijskoj službi koja se, kaže Kostić, prije godinu dana povukla iz Gojbulje i uopšte ne ulazi u ovo selo uprkos svakodnevnim zahtjevima mještana.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su dječaka huligani napali kada se sam vraćao sa fudbala kući, oborili ga na zemlju, pretukli i pokidali mu krstić koji je nosio oko vrata.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković naveo je da je dječak sa modricama i podlivima prevezen u Kliničko bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici, gdje će imati najbolju moguću njegu.

"Tu poruku sam večeras preneo i njegovom ocu, s kojim sam razgovarao o ovom incidentu i ponudio svu pomoć i podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju. On je slučaj prijavio i kosovskoj policiji", dodaje Petković.

Kako naglašava Petković, o ovom nedopustivom incidentu obavijestiće sve međunarodne faktore, od kojih će zahtijevati da se bezbjednosna situacija u Gojbulji, kao etnički mešovitoj sredini, shvati na najozbiljniji mogući način i da se podigne na još viši nivo. "Šta još treba da se desi da međunarodna zajednica najozbiljnije shvati kakvom su riziku, torturi, maltretiranju i šikaniranju svakodnevno izloženi Srbi na prostoru Kosova i Metohije? Da li još neko dete treba da bude meta obesti Albanaca da bi međunarodne misije reagovale, ili će nastaviti da se prave da se ništa ne dešava, što je manir Prištine za koju srpske žrtve ne postoje", ističe Petković.

On je poručio da je dječak napadnut istog dana kada na Kosovu i Metohiji boravi generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, koji je očuvanje bezbjednosti i mira zacrtao kao glavni prioritet misije KFOR-a.

"Mi očekujemo da ta misija svoju dužnost i ispuni", zaključuje Petković.

U Gojbulji živi pedesetak Srba, među kojima i desetak dječaka i djevojčica.

(Srna)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Baki

02.07.2021 02:14

Srbiiii jeste li budniii?

ODGOVORITE
Name

Evropa

02.07.2021 04:41

Ovo ne rade Albanci ovo radi demokratija EU. Euleks se nalazi na Kosovu i oni pomazu Albancima da se izivljavaju nad Srbskim narodom. Da nije Euleksa nabi Albanci smjeli raditi to što rade.

ODGOVORITE
Name

Bas tako

02.07.2021 07:35

A ne kako manipulatorskom pricom u kojoj uvestvuje i vlast Srbije dovrsavaju etnicko ciscenje.....

Name

Jaffa

02.07.2021 05:52

Zločinci, koji više od 100 godina kidišu na sve srpsko, uz zaleđinu Engleske, Njemačke, Turske i USA.

ODGOVORITE
Name

Najposle

02.07.2021 16:45

Ce cizma morati da rijesi taj ekstremisticki problem.

Name

Treba da

02.07.2021 07:12

...se vidi sta se dešavalo. Treba čuti i dr stranu. Da li je bilo provokacije sa srpske strane? Nemoguće da Albanci samo tek tako napadaju. Prosto nemoguće.

ODGOVORITE
Name

Pero

03.07.2021 06:01

Tipicni srpski kukavicki odgovori. Jedino Sto treba je izdajice kao tebe rjesiti i krenuti u boj i vratiti kosovo!

Name

Vucic ce biti zabrinut

02.07.2021 16:57

Manipulatorski konstatovati provokaciju i to je sve a ta djeca zive u getu ....

ODGOVORITE