Српска опљачкана, СНСД шаље поруку: "Ко је јамио јамио"

„Овај закон је потребан Републици Српској што прије, јер је у посљедњих 15 година Српска брутално опљачкана и мора се ући у траг свим илегалним токовима новца из тог периода", рекао је посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Црнадак, током дискусије о Нацрту закона о поријеклу имовине. 

Република Српска 24.06.2021 | 10:36
Српска опљачкана, СНСД шаље поруку: "Ко је јамио јамио"

"Нацрт закона је млак, неубједљив и не оставља утисак стварне жеље у борби против корупције, него више да послужи као нова тема која ће скренути пажњу са задужења на Лондонској берзи, војне вјежбе на Мањачи, чињенице да се на куповини респиратора богатила породица Додиковог члана кабинета, итд“, сматра Црнадак.

Црнадак каже да коалиција око СНСД-а до сада није показивала политичку вољу да се један овакав закон усвоји, него напротив, била је против тога и покровитељ разних криминалних дилова: 

„Да ли се то СНСД промијенио или још мисле да се стан у Бечу од 400.000 еура може купити од новца зарађеног продајом књига, па покушавају то да легализују?“, пита Црнадак.

Он истиче да је можда најпроблематичнији дио у нацрту тај што се третира само повећање имовине у будућности, што указује да СНСД шаље поруку „ко је јамио, јамио“ и усвајањем оваквог текста закона само би слиједила легализација опљачканог новца. 

„Овај закон, колико год нацрт био лош, кад-тад ће бити усвојен у свом пуном и правом облику, а ПДП ће инсистирати да се за сваки тендер у посљедњих 15 година у вриједности од 500.000 КМ и више, провјеравају токови новца, да се види ко се све богатио на јавним набавкама и тек тада ће закон имати смисла“, истиче Црнадак. 

Он каже да Закон о поријеклу имовине мора приоритетно предвиђати испитивање имовине највиших функционера, попут предсједника републике, предсједника Владе, министара и других, те се не смију законски ублажавати, односно амнестирати евентуална непријављена или на сумњив начин стечена имовина у претходном периоду. 

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

сале

24.06.2021 09:53

Проинтер нови власник Сјев Кореје, пардон Реп Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.06.2021 14:17

Просјецан цовјек повраца од помена Проинтера, и свих фирми које су повезане са владајуцим мафијасима и њиховом фамилијом и кумовима. Сада се и дјеца тих лопова требају напљацкати, све млади “успјесни” јапији и бизнисмени са унапријед договореним пословима. Фуј, фуј, фуј

Name

Светац

24.06.2021 10:12

Све то је народ крив народ је себи изабрао погресну власт и ставио јарам за врат...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаос

24.06.2021 10:35

Ова Народна скупстина је дно дна. Срамота је ста ради овај Сулиц и како прекида посланике опозиције , а сви знамо да уопсте није дорастао функцији. Доста ке висе сектаса и хоце ли институције ,конацно, поцети функционисати?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Били цвитак

24.06.2021 10:45

Је нас спонен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОБЕЛИX

24.06.2021 11:29

Има ли,опозиција,чланове у тој комисији??Пређите са речи на дела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНСД

24.06.2021 14:12

Највеци пљацкаси народа, заслузни су сто је Република Српска са свим њеним институцијама у слузби владајуце мафије. Тако то раде насе патриоте.

ОДГОВОРИТЕ