УЕФА: Фудбалери не смију да помјерају боце спонзора

УЕФА је тражила од играча да више не помјерају флашице пића испред себе на конференцијама за штампу на Еуру, једини изузетак су фудбалери Исламске вјероисповијести испред којих неће смјети да се појави алкохолно пиће.

Спорт 17.06.2021 | 19:13
УЕФА: Фудбалери не смију да помјерају боце спонзора

Генерални директор овогодишњег Еура Мартин Кален позвао је челнике УЕФА да реагују након што су неки од фудбалера склањали пића спонзора са својих столова на конференцији за штампу.

Како је он рекао, фудбалери не би смјели то да раде јер су у питању спонзори који чине Европско првенство оваквим какво јесте, односно, турнир живи од њих.

УЕФА је брзо реаговала и позвала је представнике 24 репрезентације које учествују на Еуру, покушавши да пронађе заједнички језик и спријечи наставак оваквих радњи.

Није се дуго чекало на рјешење овог проблема, УЕФА је донијела правило према ком ниједан играч неће смјети да помјери флашицу која се налази испред њега.

Подсјетимо, Кристијано Роналдо је први фудбалер који је склонио флашице Цоца-Цоле испред себе, а компанија је само неколико дана касније објавила да је изгубила више од четири милијарде евра послије овог чина.

Након њега, Пол Погба је сљедећи фудбалер у реду који је склонио боцу пића. Он је склонио Хајнекен пиво, а многи су то повезали управо с његовом вјером.

Овај тренд је наставио и Мануел Локатели који је након утакмице са Швајцарском склонио флашице Цоца-Цоле, а посљедњи у реду је и селектор Русије који је попио ово пиће на конференцији након што су га новинари упитали о оваквом понашању.

(Телеграф)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Маринко

17.06.2021 18:26

Сад ће и Роналдо прећи на ислам!! ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе хе хе

17.06.2021 18:43

..."турнир зиви од њих" а они? Њима као реклама није битна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех

17.06.2021 18:51

Како би ја избацио сва слатка газирана пића из употребе, штетнија су од алкохола и цигарета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драги Роналдо

17.06.2021 18:52

Кад се продаш а не знаш коме си се продао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

17.06.2021 19:03

Гдје су паре,ту су спонзори,а гдје су спонзори ту је огроман капитализам за одвлачење пазње са битних ствари..досло вријеме да спортисти рекламирају газирана пица,вакцине и остале..У праву је Дуци Симоновић за све сто казе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вала

18.06.2021 13:44

Зар није дискриминација према играчима осталих вјера да само они исламске вјероисповјести смију склонити алкохол? Које год вјере они били, нити их рекламирају нити конзумирају током преса, тако да никоме не сметају! Ако је званични спонзор не смије га нико мицати.

ОДГОВОРИТЕ