UEFA: Fudbaleri ne smiju da pomjeraju boce sponzora

UEFA je tražila od igrača da više ne pomjeraju flašice pića ispred sebe na konferencijama za štampu na Euru, jedini izuzetak su fudbaleri Islamske vjeroispovijesti ispred kojih neće smjeti da se pojavi alkoholno piće.

Sport 17.06.2021 | 19:13
UEFA: Fudbaleri ne smiju da pomjeraju boce sponzora

Generalni direktor ovogodišnjeg Eura Martin Kalen pozvao je čelnike UEFA da reaguju nakon što su neki od fudbalera sklanjali pića sponzora sa svojih stolova na konferenciji za štampu.

Kako je on rekao, fudbaleri ne bi smjeli to da rade jer su u pitanju sponzori koji čine Evropsko prvenstvo ovakvim kakvo jeste, odnosno, turnir živi od njih.

UEFA je brzo reagovala i pozvala je predstavnike 24 reprezentacije koje učestvuju na Euru, pokušavši da pronađe zajednički jezik i spriječi nastavak ovakvih radnji.

Nije se dugo čekalo na rješenje ovog problema, UEFA je donijela pravilo prema kom nijedan igrač neće smjeti da pomjeri flašicu koja se nalazi ispred njega.

Podsjetimo, Kristijano Ronaldo je prvi fudbaler koji je sklonio flašice Coca-Cole ispred sebe, a kompanija je samo nekoliko dana kasnije objavila da je izgubila više od četiri milijarde evra poslije ovog čina.

Nakon njega, Pol Pogba je sljedeći fudbaler u redu koji je sklonio bocu pića. On je sklonio Hajneken pivo, a mnogi su to povezali upravo s njegovom vjerom.

Ovaj trend je nastavio i Manuel Lokateli koji je nakon utakmice sa Švajcarskom sklonio flašice Coca-Cole, a posljednji u redu je i selektor Rusije koji je popio ovo piće na konferenciji nakon što su ga novinari upitali o ovakvom ponašanju.

(Telegraf)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Marinko

17.06.2021 20:26

Sad će i Ronaldo preći na islam!! 😂😂😂

ODGOVORITE
Name

He he he

17.06.2021 20:43

..."turnir zivi od njih" a oni? Njima kao reklama nije bitna.

ODGOVORITE
Name

Eh

17.06.2021 20:51

Kako bi ja izbacio sva slatka gazirana pića iz upotrebe, štetnija su od alkohola i cigareta.

ODGOVORITE
Name

Dragi Ronaldo

17.06.2021 20:52

Kad se prodaš a ne znaš kome si se prodao.

ODGOVORITE
Name

Goran

17.06.2021 21:03

Gdje su pare,tu su sponzori,a gdje su sponzori tu je ogroman kapitalizam za odvlačenje paznje sa bitnih stvari..doslo vrijeme da sportisti reklamiraju gazirana pica,vakcine i ostale..U pravu je Duci Simonović za sve sto kaze.

ODGOVORITE
Name

Вала

18.06.2021 15:44

Зар није дискриминација према играчима осталих вјера да само они исламске вјероисповјести смију склонити алкохол🤔 Које год вјере они били, нити их рекламирају нити конзумирају током преса, тако да никоме не сметају! Ако је званични спонзор не смије га нико мицати.

ODGOVORITE