Бореновић домаћин члановима Клуба за европске интеграције

Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић био је у Бањалуци домаћин посјете вишестраначког парламентарног Клуба за европске интеграције и сигурносна питања, коју чине чланови оба дома Парламента БиХ и чији рад подржава Међународни републикански институт (ИРИ).  

Република Српска 28.05.2021 | 19:03
Бореновић домаћин члановима Клуба за европске интеграције

„Задовољство ми је што сам имао прилику да у свом граду, Бањалуци, угостим колеге из Парламента. Ова група је показатељ да сарадња која је остварена на здравим основама може превазићи међустраначке,  ентитетске и националне разлике, те да увијек постоје теме о којима се може и мора разговарати без несугласица, а кроз које можемо остварити и значајан напредак као друштво“, рекао је Бореновић.

Посјета је почела поздравним обраћањем градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића, са којим су чланови групе разговарали о новим пројектима у највећем граду Републике Српске, али и остваривању јаче сарадње локалних заједница у БиХ. 

Клуб за европске интеграције и сигурносна питања посјетио је Агенцију за лијекове и медицинска средства БиХ, те Управу за индиректно опорезивање, гдје су са директорима Александром Золаком и Миром Џакулом разговарали о изазовима у току протекле године, али и потенцијалним законским рјешењима која би унаприједила рад у областима у којима дјелују. 

Поред наведених институција, парламентарци су били у обиласку и једне од најуспјешнијих бањалучких фирми, „Ланако“, гдје су им презентоване развојне прилике које пружа ИТ сектор, као и могућности изласка на европско тржиште. 

Поред Бореновића као домаћина ове посјете, у Бањалуци су били посланици у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Саша Магазиновић, Шемсудим Мехмедовић, Мирјана Маринковић-Лепић, Аида Баручија, Јасмин Емрић, те делегати у Дому народа Лазар Продановић и Марина Пендеш.

(БН) 

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Лаж

28.05.2021 17:40

Је ли то онај золак што се укивао у звијезде када су га испред ПДП постваили на ту позицији, да ће се изборити за љекове без плаћања, снижење цијене на малтене 1 фенинг. Како се доможе позиције нити шта уради у корист народа нити се игдје чује нити види. Али то је идеологија ПДП нека је крвно сродство да иванићима и онда усе, насе и подасе. А ви столо народна гласајте да њима буде боље. Исти су као и ови на власти, никакве разлиле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Болид

28.05.2021 18:34

Одј.би у скоковима. Бољи цовјек није, нити це доци на то мјесто. Боља ти је била Снсдова Грубиса, јелда јадо

Name

Хахаха

28.05.2021 18:06

Јака ствар. Хоће ли причати о високом?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само

29.05.2021 00:10

Убијат тако је тито ово дрзаву овакве на голи тоок или по кратком поступку

ОДГОВОРИТЕ