Borenović domaćin članovima Kluba za evropske integracije

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović bio je u Banjaluci domaćin posjete višestranačkog parlamentarnog Кluba za evropske integracije i sigurnosna pitanja, koju čine članovi oba doma Parlamenta BiH i čiji rad podržava Međunarodni republikanski institut (IRI).  

Republika Srpska 28.05.2021 | 19:03
Borenović domaćin članovima Kluba za evropske integracije

„Zadovoljstvo mi je što sam imao priliku da u svom gradu, Banjaluci, ugostim kolege iz Parlamenta. Ova grupa je pokazatelj da saradnja koja je ostvarena na zdravim osnovama može prevazići međustranačke,  entitetske i nacionalne razlike, te da uvijek postoje teme o kojima se može i mora razgovarati bez nesuglasica, a kroz koje možemo ostvariti i značajan napredak kao društvo“, rekao je Borenović.

Posjeta je počela pozdravnim obraćanjem gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, sa kojim su članovi grupe razgovarali o novim projektima u najvećem gradu Republike Srpske, ali i ostvarivanju jače saradnje lokalnih zajednica u BiH. 

Кlub za evropske integracije i sigurnosna pitanja posjetio je Agenciju za lijekove i medicinska sredstva BiH, te Upravu za indirektno oporezivanje, gdje su sa direktorima Aleksandrom Zolakom i Mirom Džakulom razgovarali o izazovima u toku protekle godine, ali i potencijalnim zakonskim rješenjima koja bi unaprijedila rad u oblastima u kojima djeluju. 

Pored navedenih institucija, parlamentarci su bili u obilasku i jedne od najuspješnijih banjalučkih firmi, „Lanako“, gdje su im prezentovane razvojne prilike koje pruža IT sektor, kao i mogućnosti izlaska na evropsko tržište. 

Pored Borenovića kao domaćina ove posjete, u Banjaluci su bili poslanici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović, Šemsudim Mehmedović, Mirjana Marinković-Lepić, Aida Baručija, Jasmin Emrić, te delegati u Domu naroda Lazar Prodanović i Marina Pendeš.

(BN) 

 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Laž

28.05.2021 17:40

Je li to onaj zolak što se ukivao u zvijezde kada su ga ispred PDP postvaili na tu poziciji, da će se izboriti za ljekove bez plaćanja, sniženje cijene na maltene 1 fening. Kako se domože pozicije niti šta uradi u korist naroda niti se igdje čuje niti vidi. Ali to je ideologija PDP neka je krvno srodstvo da ivanićima i onda use, nase i podase. A vi stolo narodna glasajte da njima bude bolje. Isti su kao i ovi na vlasti, nikakve razlile.

ODGOVORITE
Name

Bolid

28.05.2021 18:34

Odj.bi u skokovima. Bolji covjek nije, niti ce doci na to mjesto. Bolja ti je bila Snsdova Grubisa, jelda jado

Name

Хахаха

28.05.2021 18:06

Јака ствар. Хоће ли причати о високом?

ODGOVORITE
Name

Samo

29.05.2021 00:10

Ubijat tako je tito ovo drzavu ovakve na goli took ili po kratkom postupku

ODGOVORITE