Два градоначелника разговарали о начину сарадње

Два градоначелника Бањалука и Бијељине данас су у пријатељском разговору размотрили могућности за бољу координацију и размјену искустава градских управа и развојних агенција два највећа града у Српској.

Република Српска 28.05.2021 | 17:33
Два градоначелника разговарали о начину сарадње

Бањалучки Центар за развој пољопривреде и села данас је у главном граду Републике Српске, у оквиру привредне манифестације „Дан Семберије у Бањалуци“, угостио семберске произвођаче и прерађиваче пољопривредних производа, као и представнике Туристичке организације и Аграрног фонда Бијељине.

Посјетиоци „Дана Семберије“ су на штандовима постављеним испред „Крајишке куће“, могли да дегустирају и, по сајамским цијенама, купе изложене производе, а манифестацију су посјетили и градоначелници Бањалуке и Бијељине Драшко Станивуковић и Љубиша Петровић.

Том приликом два градоначелника су у пријатељском разговору размотрили могућности за бољу координацију и размјену искустава градских управа и развојних агенција два највећа града у Српској.

Делегација Бијељине је разговарала и са директором Центра за развој пољопривреде и села Драшком Илићем и том приликом договорена је сарадња овог Центра са Бијељином и бијељинским Аграрним фондом, а у разговору је најављена намјера да се, по узору на „Херцеговачку“ и „Крајишку“ кућу, отвори „Семберска кућа“ у којој ће у понуди бити семберски производи провјереног квалитета.

На првом „Дану Семберије у Бањалуци“, чији циљ је био и боље повезивање пољопривредних произвођача и прерађивача из Крајине и Семберије, представили су се компаније и предузећа „Сава Семберија“, „Спектар дринк“, „Семберка“, „Агроплан“, „Бимед“, Пољопривредна задруга „Повртларство“, „Природно“, „Мамекс“ и „Женска задруга Бијељина“.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

клокан

28.05.2021 15:46

само напред два млада цовјека зивот остаје на младости а земља на старима свувам срецу зелим само немојте народ изневерит.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Моторбикер

28.05.2021 18:55

Напред момцадијо. :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

29.05.2021 06:45

Напред омладино да већ једном те фукаре нестану и оду тамо гје им је мјесто а вас да милостиви бог чува

Name

Милош

28.05.2021 21:11

Напред момци. Све нас је више и више.

ОДГОВОРИТЕ