Dva gradonačelnika razgovarali o načinu saradnje

Dva gradonačelnika Banjaluka i Bijeljine danas su u prijateljskom razgovoru razmotrili mogućnosti za bolju koordinaciju i razmjenu iskustava gradskih uprava i razvojnih agencija dva najveća grada u Srpskoj.

Republika Srpska 28.05.2021 | 17:33
Dva gradonačelnika razgovarali o načinu saradnje

Banjalučki Centar za razvoj poljoprivrede i sela danas je u glavnom gradu Republike Srpske, u okviru privredne manifestacije „Dan Semberije u Banjaluci“, ugostio semberske proizvođače i prerađivače poljoprivrednih proizvoda, kao i predstavnike Turističke organizacije i Agrarnog fonda Bijeljine.

Posjetioci „Dana Semberije“ su na štandovima postavljenim ispred „Кrajiške kuće“, mogli da degustiraju i, po sajamskim cijenama, kupe izložene proizvode, a manifestaciju su posjetili i gradonačelnici Banjaluke i Bijeljine Draško Stanivuković i Ljubiša Petrović.

Tom prilikom dva gradonačelnika su u prijateljskom razgovoru razmotrili mogućnosti za bolju koordinaciju i razmjenu iskustava gradskih uprava i razvojnih agencija dva najveća grada u Srpskoj.

Delegacija Bijeljine je razgovarala i sa direktorom Centra za razvoj poljoprivrede i sela Draškom Ilićem i tom prilikom dogovorena je saradnja ovog Centra sa Bijeljinom i bijeljinskim Agrarnim fondom, a u razgovoru je najavljena namjera da se, po uzoru na „Hercegovačku“ i „Кrajišku“ kuću, otvori „Semberska kuća“ u kojoj će u ponudi biti semberski proizvodi provjerenog kvaliteta.

Na prvom „Danu Semberije u Banjaluci“, čiji cilj je bio i bolje povezivanje poljoprivrednih proizvođača i prerađivača iz Кrajine i Semberije, predstavili su se kompanije i preduzeća „Sava Semberija“, „Spektar drink“, „Semberka“, „Agroplan“, „Bimed“, Poljoprivredna zadruga „Povrtlarstvo“, „Prirodno“, „Mameks“ i „Ženska zadruga Bijeljina“.

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

klokan

28.05.2021 15:46

samo napred dva mlada covjeka zivot ostaje na mladosti a zemlja na starima svuvam srecu zelim samo nemojte narod izneverit.

ODGOVORITE
Name

Motorbiker

28.05.2021 18:55

Napred momcadijo. :)

ODGOVORITE
Name

Boki

29.05.2021 06:45

Napred omladino da već jednom te fukare nestanu i odu tamo gje im je mjesto a vas da milostivi bog čuva

Name

Miloš

28.05.2021 21:11

Napred momci. Sve nas je više i više.

ODGOVORITE