Стигла помоћ за школску библиотеку у Модричи

Књиге су највеће благо! Стигла помоћ за школску библиотеку у Модричи

Република Српска 28.05.2021 | 16:05
Стигла помоћ за школску библиотеку у Модричи

Дијана Станојевић, помоћник директора Основне школе Свети Сава: Донација компаније Моззарт нам много значи јер нам је доста лектира недостајало

Школска лектира је обавезна, али се дешава да ђаци не могу да испуне своје обавезе јер појединих књига нема у библиотекама. Са проблемом недостатка неких наслова суочили су се у Основној школи Свети Сава у Модричи. Како би омогућили сваком ученику да прочита своје омиљено штиво, компанија Моззарт донирала им је књиге. Тај гест одушевио је ђаке, учитеље и наставнике ове школе. 

-Имали смо проблем јер је недостајало доста књига, посебно у подручним школама, а ни у централној није било сјајно стање. Посљедних година се мијењао наставни план и програм, па су мијењани и наслови обавезних лектира за ученике основних школа, а самим тим смо наишли на још већи проблем. Зато нам Моззартова донација много значи и хвала им на овом лијепом гесту- каже Дијана Станојевић, помоћник директора Основне школе „Свети Сава“, Модрича.

Централна школа у Модричи у свом саставу има осам подручних школа у околним селима, од који су три деветоразредне и пет петоразредних. Наставници су често лично преносили књиге из једне у другу школу, како би сви ђаци могли да прочитају обавезну лектиру. Књиге из Моззарта су стигле у деветољетку у селу Врањак која броји око 70 ђака. Ипак, нову лектиру ће несебично дијелити са колегама из других подручних школа. А све их је обрадовала библиотекарка коју је покренула иницијативу да њихова мала библиотека постане богатија за нове наслове. 

- Често у медијима читам да Моззарт уручује донације и помаже заједници. Звог тога сам дошла на идеју да им се обратим са молбом да библиотеци, коју користе наши ђаци, донирају лектиру која нам недостају. Веома брзо смо добили лијепе вијести које су нас све обрадовале, а посебно ученике- каже професорица Ивана Цвијановић Околић.

Док се ђаци радују што ће од јесени имати много више књига у библиотеци, руководство школе поручују да су до свог циља дошли тимским радом. Ипак, кажу, све би било много теже без хуманог и одговорног потеза регионалног лидера у приређивању игара на срећу.

- У свом друштвено-одговорном раду посебан акценат стављамо на подршку образовању. Сматрамо да је улагање у школовање младих нараштаја посебно важно за нашу заједницу. Због тога смо са задовољством донирали књиге ученицима ове школе, а подршку просвјети ћемо наставити и у будућности- каже Селма Салкановић, руководилац Дирекције корпоративних послова Моззарта. 

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар