Stigla pomoć za školsku biblioteku u Modriči

Knjige su najveće blago! Stigla pomoć za školsku biblioteku u Modriči

Republika Srpska 28.05.2021 | 16:05
Stigla pomoć za školsku biblioteku u Modriči

Dijana Stanojević, pomoćnik direktora Osnovne škole Sveti Sava: Donacija kompanije Mozzart nam mnogo znači jer nam je dosta lektira nedostajalo

Školska lektira je obavezna, ali se dešava da đaci ne mogu da ispune svoje obaveze jer pojedinih knjiga nema u bibliotekama. Sa problemom nedostatka nekih naslova suočili su se u Osnovnoj školi Sveti Sava u Modriči. Kako bi omogućili svakom učeniku da pročita svoje omiljeno štivo, kompanija Mozzart donirala im je knjige. Taj gest oduševio je đake, učitelje i nastavnike ove škole. 

-Imali smo problem jer je nedostajalo dosta knjiga, posebno u područnim školama, a ni u centralnoj nije bilo sjajno stanje. Posljednih godina se mijenjao nastavni plan i program, pa su mijenjani i naslovi obaveznih lektira za učenike osnovnih škola, a samim tim smo naišli na još veći problem. Zato nam Mozzartova donacija mnogo znači i hvala im na ovom lijepom gestu- kaže Dijana Stanojević, pomoćnik direktora Osnovne škole „Sveti Sava“, Modriča.

Centralna škola u Modriči u svom sastavu ima osam područnih škola u okolnim selima, od koji su tri devetorazredne i pet petorazrednih. Nastavnici su često lično prenosili knjige iz jedne u drugu školu, kako bi svi đaci mogli da pročitaju obaveznu lektiru. Knjige iz Mozzarta su stigle u devetoljetku u selu Vranjak koja broji oko 70 đaka. Ipak, novu lektiru će nesebično dijeliti sa kolegama iz drugih područnih škola. A sve ih je obradovala bibliotekarka koju je pokrenula inicijativu da njihova mala biblioteka postane bogatija za nove naslove. 

- Često u medijima čitam da Mozzart uručuje donacije i pomaže zajednici. Zvog toga sam došla na ideju da im se obratim sa molbom da biblioteci, koju koriste naši đaci, doniraju lektiru koja nam nedostaju. Veoma brzo smo dobili lijepe vijesti koje su nas sve obradovale, a posebno učenike- kaže profesorica Ivana Cvijanović Okolić.

Dok se đaci raduju što će od jeseni imati mnogo više knjiga u biblioteci, rukovodstvo škole poručuju da su do svog cilja došli timskim radom. Ipak, kažu, sve bi bilo mnogo teže bez humanog i odgovornog poteza regionalnog lidera u priređivanju igara na sreću.

- U svom društveno-odgovornom radu poseban akcenat stavljamo na podršku obrazovanju. Smatramo da je ulaganje u školovanje mladih naraštaja posebno važno za našu zajednicu. Zbog toga smo sa zadovoljstvom donirali knjige učenicima ove škole, a podršku prosvjeti ćemo nastaviti i u budućnosti- kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta. 

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar