Јесмо ли навикли на неодговорно понашање функционера?

"Подизање оптужнице од надлежног тужилаштва против Министра унутрашњих послова у Влади РС, Драгана Лукача и рекације, прије свега, опозиционих странака, отвара врло важано питање за будућност нашег друштва. Да ли смо навикли на неодговорно понашање функционера у институцијама власти као нормалну појаву?", каже се у саопштењу Савеза пензионера и потомака.

Република Српска 28.05.2021 | 14:21
Јесмо ли навикли на неодговорно понашање функционера?

"Након физичког насртаја министра Лукача на народног посланика Драшка Станивуковића за вријеме засједања Народне Скупштине, пред очима цјелокупне јавности, нормално би било да је министар Лукач поднио оставку, односно да га је Влада разријешила дужности", стоји у саопштењу.

"Нажалост то се није десило и све је брзо заборављено. Објелодањивањем оптужнице то је поново актуелизовано уз резовоње и Владе и Лукача да ће бити вике дан два и на томе завршити", наводи се у саопштењу.

"Савез пензионера и потомака, пита јавно министра Лукача, да ли је макар и једног тренутка преиспитао свој поступак, да ли је свјестан важности функције коју обавља, да ли се присјетио свога учешћа у рату, гдје је кажу био добар и частан борац и старјешина. На крају, да ли се запитао као отац, да ли је његов поступак прихватљив и може ли неко ко неможе контролисати своје емоције бити на дужности у чијој је ингеренцији је команда над полицијом, као силом", истичу из Савеза.

"И нама и јавности је познато да га се прибојавају и Предсједник Владе, и Предсједник Републике и наш Господар и да би га се радо отарасили, зато га позивамо да зарад будућности своје дјеце и унука, да ако је у њему остало макар мрвица достојанства и поноса његових предака, поднесе оставку и прихвати одговорност за тај непромишљени поступак", саопштено је из Савеза пензионера и потомака и додаје:

"Била би то велика и позитивна порука јавности, коју и ми упућујемо да свако може погријешити, али да постоји и одговорност за грешку која се не смије амнестирати."

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

ц

28.05.2021 12:59

Ненормално понашање код отетих положаја функцјонера РС је нормално. Срећа што је МЗ са ОХР и високим преставником овдје, било би немогуће бити овдије. И овако су направили лоше мјесто. Одговорност, шта је то. Лукач, а и многи други би већ дали неопозиве оставке али то је само теорија и види се ун другим земљамо. Ови кад добију власт не пуштају столицу и плату док их пушком не отјераш. А воле народне паре, сви би били благајници без књиговођа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

28.05.2021 13:04

Такви као он незнању за достојанство да зна одма би поднео оставку а власт да је другачија већ би био смењен овде је све приватизовали па и народ они могу са нама да раде ста хоце то смо ми себи дозволили. Да је другачије кад је лукац то урадио требали смо сви на улице па сменити насилнике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика

28.05.2021 13:38

Бољи је грам власти него тона злата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

28.05.2021 15:46

Од наших функционера и нисмо научили другачије од бахатог понашања и главе у облацима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Муња

28.05.2021 15:54

Јесмо, али проблем је у томе што се пред нас стављају већи изазови (спољашњи непријатељ) па онда народ трпи свашта од власти јер је "враг кога знаш бољи од врага кога не знаш", тј. боји се односа лоше опозиције са непријатељем у односу на лошу власт. Код нас се стално важе које је од два зла мање и често народ погријеши.

ОДГОВОРИТЕ
Name

аћим

28.05.2021 18:19

Када се против полицијског службеника потврди оптужница исти је одмах суспендован до окончања крив.поступка.Ако то важи за раднике МУП-а ваљда треба да важи и за министра.Овако недочично понашање указује да он не би требао бити министар.Када је реаговао овако јавно шта би урадио да га јавност не види.Кратког је фитиља а одговорно министарство треба га смијенити заслжио је, не само због овог јер има низ пропуста у МУП.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.05.2021 21:10

Сад ће они промијенити закон и оде то у застару. Као прошли пут.