Jesmo li navikli na neodgovorno ponašanje funkcionera?

"Podizanje optužnice od nadležnog tužilaštva protiv Ministra unutrašnjih poslova u Vladi RS, Dragana Lukača i rekacije, prije svega, opozicionih stranaka, otvara vrlo važano pitanje za budućnost našeg društva. Da li smo navikli na neodgovorno ponašanje funkcionera u institucijama vlasti kao normalnu pojavu?", kaže se u saopštenju Saveza penzionera i potomaka.

Republika Srpska 28.05.2021 | 14:21
Jesmo li navikli na neodgovorno ponašanje funkcionera?

"Nakon fizičkog nasrtaja ministra Lukača na narodnog poslanika Draška Stanivukovića za vrijeme zasjedanja Narodne Skupštine, pred očima cjelokupne javnosti, normalno bi bilo da je ministar Lukač podnio ostavku, odnosno da ga je Vlada razriješila dužnosti", stoji u saopštenju.

"Nažalost to se nije desilo i sve je brzo zaboravljeno. Objelodanjivanjem optužnice to je ponovo aktuelizovano uz rezovonje i Vlade i Lukača da će biti vike dan dva i na tome završiti", navodi se u saopštenju.

"Savez penzionera i potomaka, pita javno ministra Lukača, da li je makar i jednog trenutka preispitao svoj postupak, da li je svjestan važnosti funkcije koju obavlja, da li se prisjetio svoga učešća u ratu, gdje je kažu bio dobar i častan borac i starješina. Na kraju, da li se zapitao kao otac, da li je njegov postupak prihvatljiv i može li neko ko nemože kontrolisati svoje emocije biti na dužnosti u čijoj je ingerenciji je komanda nad policijom, kao silom", ističu iz Saveza.

"I nama i javnosti je poznato da ga se pribojavaju i Predsjednik Vlade, i Predsjednik Republike i naš Gospodar i da bi ga se rado otarasili, zato ga pozivamo da zarad budućnosti svoje djece i unuka, da ako je u njemu ostalo makar mrvica dostojanstva i ponosa njegovih predaka, podnese ostavku i prihvati odgovornost za taj nepromišljeni postupak", saopšteno je iz Saveza penzionera i potomaka i dodaje:

"Bila bi to velika i pozitivna poruka javnosti, koju i mi upućujemo da svako može pogriješiti, ali da postoji i odgovornost za grešku koja se ne smije amnestirati."

(BN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

c

28.05.2021 12:59

Nenormalno ponašanje kod otetih položaja funkcjonera RS je normalno. Sreća što je MZ sa OHR i visokim prestavnikom ovdje, bilo bi nemoguće biti ovdije. I ovako su napravili loše mjesto. Odgovornost, šta je to. Lukač, a i mnogi drugi bi već dali neopozive ostavke ali to je samo teorija i vidi se un drugim zemljamo. Ovi kad dobiju vlast ne puštaju stolicu i platu dok ih puškom ne otjeraš. A vole narodne pare, svi bi bili blagajnici bez knjigovođa.

ODGOVORITE
Name

Ana

28.05.2021 13:04

Takvi kao on neznanju za dostojanstvo da zna odma bi podneo ostavku a vlast da je drugačija već bi bio smenjen ovde je sve privatizovali pa i narod oni mogu sa nama da rade sta hoce to smo mi sebi dozvolili. Da je drugačije kad je lukac to uradio trebali smo svi na ulice pa smeniti nasilnike.

ODGOVORITE
Name

Logika

28.05.2021 13:38

Bolji je gram vlasti nego tona zlata.

ODGOVORITE
Name

Boris

28.05.2021 15:46

Od naših funkcionera i nismo naučili drugačije od bahatog ponašanja i glave u oblacima

ODGOVORITE
Name

Munja

28.05.2021 15:54

Jesmo, ali problem je u tome što se pred nas stavljaju veći izazovi (spoljašnji neprijatelj) pa onda narod trpi svašta od vlasti jer je "vrag koga znaš bolji od vraga koga ne znaš", tj. boji se odnosa loše opozicije sa neprijateljem u odnosu na lošu vlast. Kod nas se stalno važe koje je od dva zla manje i često narod pogriješi.

ODGOVORITE
Name

aćim

28.05.2021 18:19

Kada se protiv policijskog službenika potvrdi optužnica isti je odmah suspendovan do okončanja kriv.postupka.Ako to važi za radnike MUP-a valjda treba da važi i za ministra.Ovako nedočično ponašanje ukazuje da on ne bi trebao biti ministar.Kada je reagovao ovako javno šta bi uradio da ga javnost ne vidi.Kratkog je fitilja a odgovorno ministarstvo treba ga smijeniti zaslžio je, ne samo zbog ovog jer ima niz propusta u MUP.

ODGOVORITE
Name

Re

28.05.2021 21:10

Sad će oni promijeniti zakon i ode to u zastaru. Kao prošli put.