Тендер поништен, а Цвијановићева каже да иде по плану

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић сматра да проблеми који су се испријечили у вези са изградњом хидроелектране “Бук Бијела” нису нешто што се не може превазићи, те да очекује позитиван расплет.

Република Српска 20.05.2021 | 22:08
Тендер поништен, а Цвијановићева каже да иде по плану

Цвијановићева је истакла значај тог пројекта, те нагласила да се ниво БиХ испријечио политички, као и да би се у свакој нормалној држави очекивало да се такав пројекат поздрави, а не да прича о узурпирању нечије надлежности.

Говорећи и великим стратешким пројектима попут ауто-путева, Цвијановићева је за Радио Београд 1 напоменула да када је ријеч о спајању ауто-путем Београда и Бањалуке, да је направљена одређена финансијска конструкција о учешћу Српске и Србије, што ће у економском и сваком другом смислу бити жила куцавица важна за Републику Српску.

Подсјетила је да у Српској већ постоји ауто-пут од Бањалуке до Добоја и да је амбиција да се настави даље, као и да ће Србија да финансира изградњу моста и један дио ауто-пута ближи својој граници, док ће Република Српска да крене са друге стране и да се све то споји.

“Ствари иду по плану, у наредних неколико година требало би да имамо финализирану такву везу”, нагласила је Цвијановићева, а као важан је поменула и пут према Вардишту, који би чинио везу са ауто-путем у Србији, што је још један важан комуникациони пројекат, пренијела је Срна.

Подсјећамо, ЦАПИТАЛ је објавио да су „Аутопутеви Републике Српске“ поништили међународни тендер за градњу три дионице аутопута од Вукосавља, преко Брчког и Бијељине, до Раче и границе са Србијом, укупне вриједности 1,3 милијарде марака без ПДВ-а. Као разлог за поништење тендера наведено је да „нема ниједног способног кандидата“ за тај посао.

Тендер је расписан у августу прошле године, а био је подјељен на три лота, односно на дионицу Вукосавље – Брчко чија је процијењена вриједност 600 милиона, на дионицу Брчко – Бијељина која би требало да кошта 310 милиона, те на дионицу Бијељина – Рача вриједности 440 милиона КМ.

Набавка је поништена за сва три лота из “доказивих разлога” који су, како је наведено, изван контроле “Аутопутева РС” и који се нису могли предвидјети у вријеме покретања  поступка јавне набавке.

(Цапитал)

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Доказиви разлози

20.05.2021 20:14

Да сте ви идиоти зељни власти. Изгубли сте због тога и Југу и краљевину и ону другу. То нису ЕУ ни вриједности стабилног Истока.

ОДГОВОРИТЕ
Name

На жалост

20.05.2021 22:03

Све су ово Потемкинова села!

Name

ц

21.05.2021 05:39

Немојте више расписивати тендере, погађајте се директно, ваљда нећете у ЕУ да мора поштено.

Name

Недоказни Саровиц

20.05.2021 20:15

То нису вредности нити ЕУ нити комплетног истока и Еуроазије, то само цигани имају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Она сама себе не слуса

20.05.2021 22:10

Па засто би ико?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.05.2021 07:33

Није у току. Већ је дуго изолована од свега. А научила је да ваља глупости.

Name

Пренесене надлезности

20.05.2021 22:30

Аха! РС нема висе своје ЈА? То је твој додо потписао, нисам сигурно ја. Ви летите на овим изборима И ТО КАО МЕТЛОМ ПОМЕТЕНИ, ДОСТА ЈЕ ВИСЕ. ГЛАСАМ ПРВИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

20.05.2021 22:35

Ај Жељка не лажи,де бар једном буди поштена и искрена те реци истину-"Немамо пара".Влада РС нема пара да финансира изградњу овог аутопута,а нико неће да да кредит за пројекат који је потпуно неисплатив-с'обзиром на фреквенцију саобраћаја и број људи који живи на том подручју тај аутопут се не може исплатити ни за 200 година.Једини који би можда,само можда,и дали кредит су Кинези,ал под изузетно неповољним условима (попут оних за аутопут Бања Лука-Приједор) и уз обавезу да извођач буде кинеска фирма а не "Интеграл Инжењеринг".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Попут

21.05.2021 10:14

Лондонске берзе, а то друство води у све вецу пропаст. О напретку друства а не само појединаца сте требали размисљати када сте досли на власт са кецом у рукаву. Када је уведен ПДВ, продат телеком,није било захрдјалих катанаца, када су јавна предузеца била стабилна, НЕЗАДУЗЕНО, неопљацкано, неопустосено све....Сав вас посао је био у интересу богацења неколико породица на устрб цитавог друства, да само устројите тај криминал да саврсено функционисе"пљацкај, задузи, пљацкај, распродај, пљацкај и манипулиси". Зато смо задњи у Европи а медју задњим у свијету.

Name

борац

21.05.2021 03:21

Неко јој је то написао док је тендер био актуелан.Нема она појма ста се десава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нормалан

21.05.2021 04:15

Узурпирање неције надлезности.... Па зар нисте због тога одбили захтјев за јединствени регисрат рацуна физицких лица на дрзавном нивоу и били касније приморани дизати кредит од зеленаса који це вас костати 140 м. камата. Коме ти продајес маглу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

21.05.2021 04:16

Ви да сте нормални као сто нисте прво би ресии питање у дрзави па тек онда се иде на медјународне споразуме .Ако сте могли мост отворити и ту це те централу отворити али рво морате доби ти дозволу од дрзаве.То само раде устаске и цетницке хорде то нигде у свету нема нека ме неко демантује?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаха

21.05.2021 04:57

Опет овдје поток тамо грм!!!!! Које бахацење од милионааааа будзета јацег од Вуцица до возниг парка савјетника ибезбедјењаа свуте слузавку итд итд!!! И опет фијаскоо! Фикус куповина паоака поток трава

ОДГОВОРИТЕ
Name

Q

21.05.2021 05:24

Њене изјаве као особе битне само себи (за друге не битна) је дангуба коментарисати. Једини коментар је жене нема три чисте и само лупа, лупа,лупа,....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еееее

21.05.2021 06:05

Та Бисека. Кад прича код нас је све богом. Дато. Јана. Је она. Умишљена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

21.05.2021 06:36

Ја мислим да она нема благе везе са функцијом Предсједника и да сто јој казе Баја она само титра.. Све то треба растјерати и расписати пријевремене изборе, требају доци младји и не искварени попут Драска и Тривицке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лопи

21.05.2021 06:51

"...очекивало да се такав пројекат поздрави, а не да прича о узурпирању нечије надлежности." Оцекивало се да је и централни регистар банковних рацуна добра ствар, а не прица о узурпирању надлезности ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

21.05.2021 07:05

Ја сам дамно рекао да ОНА лупа без везе и да нема појма ста ПРИЦА а у ствари ко је ЗЕЉКА да прица јер се зна које преседник РС.

ОДГОВОРИТЕ