Tender poništen, a Cvijanovićeva kaže da ide po planu

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović smatra da problemi koji su se ispriječili u vezi sa izgradnjom hidroelektrane “Buk Bijela” nisu nešto što se ne može prevazići, te da očekuje pozitivan rasplet.

Republika Srpska 20.05.2021 | 22:08
Tender poništen, a Cvijanovićeva kaže da ide po planu

Cvijanovićeva je istakla značaj tog projekta, te naglasila da se nivo BiH ispriječio politički, kao i da bi se u svakoj normalnoj državi očekivalo da se takav projekat pozdravi, a ne da priča o uzurpiranju nečije nadležnosti.

Govoreći i velikim strateškim projektima poput auto-puteva, Cvijanovićeva je za Radio Beograd 1 napomenula da kada je riječ o spajanju auto-putem Beograda i Banjaluke, da je napravljena određena finansijska konstrukcija o učešću Srpske i Srbije, što će u ekonomskom i svakom drugom smislu biti žila kucavica važna za Republiku Srpsku.

Podsjetila je da u Srpskoj već postoji auto-put od Banjaluke do Doboja i da je ambicija da se nastavi dalje, kao i da će Srbija da finansira izgradnju mosta i jedan dio auto-puta bliži svojoj granici, dok će Republika Srpska da krene sa druge strane i da se sve to spoji.

“Stvari idu po planu, u narednih nekoliko godina trebalo bi da imamo finaliziranu takvu vezu”, naglasila je Cvijanovićeva, a kao važan je pomenula i put prema Vardištu, koji bi činio vezu sa auto-putem u Srbiji, što je još jedan važan komunikacioni projekat, prenijela je Srna.

Podsjećamo, CAPITAL je objavio da su „Autoputevi Republike Srpske“ poništili međunarodni tender za gradnju tri dionice autoputa od Vukosavlja, preko Brčkog i Bijeljine, do Rače i granice sa Srbijom, ukupne vrijednosti 1,3 milijarde maraka bez PDV-a. Kao razlog za poništenje tendera navedeno je da „nema nijednog sposobnog kandidata“ za taj posao.

Tender je raspisan u avgustu prošle godine, a bio je podjeljen na tri lota, odnosno na dionicu Vukosavlje – Brčko čija je procijenjena vrijednost 600 miliona, na dionicu Brčko – Bijeljina koja bi trebalo da košta 310 miliona, te na dionicu Bijeljina – Rača vrijednosti 440 miliona KM.

Nabavka je poništena za sva tri lota iz “dokazivih razloga” koji su, kako je navedeno, izvan kontrole “Autoputeva RS” i koji se nisu mogli predvidjeti u vrijeme pokretanja  postupka javne nabavke.

(Capital)

Komentari / 18

Ostavite komentar
Name

Dokazivi razlozi

20.05.2021 20:14

Da ste vi idioti zeljni vlasti. Izgubli ste zbog toga i Jugu i kraljevinu i onu drugu. To nisu EU ni vrijednosti stabilnog Istoka.

ODGOVORITE
Name

Na žalost

20.05.2021 22:03

Sve su ovo Potemkinova sela!

Name

c

21.05.2021 05:39

Nemojte više raspisivati tendere, pogađajte se direktno, valjda nećete u EU da mora pošteno.

Name

Nedokazni Sarovic

20.05.2021 20:15

To nisu vrednosti niti EU niti kompletnog istoka i Euroazije, to samo cigani imaju.

ODGOVORITE
Name

Ona sama sebe ne slusa

20.05.2021 22:10

Pa zasto bi iko?

ODGOVORITE
Name

Re

21.05.2021 07:33

Nije u toku. Već je dugo izolovana od svega. A naučila je da valja gluposti.

Name

Prenesene nadleznosti

20.05.2021 22:30

Aha! RS nema vise svoje JA? To je tvoj dodo potpisao, nisam sigurno ja. Vi letite na ovim izborima I TO KAO METLOM POMETENI, DOSTA JE VISE. GLASAM PRVI!

ODGOVORITE
Name

Ja

20.05.2021 22:35

Aj Željka ne laži,de bar jednom budi poštena i iskrena te reci istinu-"Nemamo para".Vlada RS nema para da finansira izgradnju ovog autoputa,a niko neće da da kredit za projekat koji je potpuno neisplativ-s'obzirom na frekvenciju saobraćaja i broj ljudi koji živi na tom području taj autoput se ne može isplatiti ni za 200 godina.Jedini koji bi možda,samo možda,i dali kredit su Kinezi,al pod izuzetno nepovoljnim uslovima (poput onih za autoput Banja Luka-Prijedor) i uz obavezu da izvođač bude kineska firma a ne "Integral Inženjering".

ODGOVORITE
Name

Poput

21.05.2021 10:14

Londonske berze, a to drustvo vodi u sve vecu propast. O napretku drustva a ne samo pojedinaca ste trebali razmisljati kada ste dosli na vlast sa kecom u rukavu. Kada je uveden PDV, prodat telekom,nije bilo zahrdjalih katanaca, kada su javna preduzeca bila stabilna, NEZADUZENO, neopljackano, neopustoseno sve....Sav vas posao je bio u interesu bogacenja nekoliko porodica na ustrb citavog drustva, da samo ustrojite taj kriminal da savrseno funkcionise"pljackaj, zaduzi, pljackaj, rasprodaj, pljackaj i manipulisi". Zato smo zadnji u Evropi a medju zadnjim u svijetu.

Name

borac

21.05.2021 03:21

Neko joj je to napisao dok je tender bio aktuelan.Nema ona pojma sta se desava.

ODGOVORITE
Name

Normalan

21.05.2021 04:15

Uzurpiranje necije nadleznosti.... Pa zar niste zbog toga odbili zahtjev za jedinstveni regisrat racuna fizickih lica na drzavnom nivou i bili kasnije primorani dizati kredit od zelenasa koji ce vas kostati 140 m. kamata. Kome ti prodajes maglu.

ODGOVORITE
Name

Dzoo

21.05.2021 04:16

Vi da ste normalni kao sto niste prvo bi resii pitanje u drzavi pa tek onda se ide na medjunarodne sporazume .Ako ste mogli most otvoriti i tu ce te centralu otvoriti ali rvo morate dobi ti dozvolu od drzave.To samo rade ustaske i cetnicke horde to nigde u svetu nema neka me neko demantuje?

ODGOVORITE
Name

Haha

21.05.2021 04:57

Opet ovdje potok tamo grm!!!!! Koje bahacenje od milionaaaaa budzeta jaceg od Vucica do voznig parka savjetnika ibezbedjenjaa svute sluzavku itd itd!!! I opet fijaskoo! Fikus kupovina paoaka potok trava

ODGOVORITE
Name

Q

21.05.2021 05:24

Njene izjave kao osobe bitne samo sebi (za druge ne bitna) je danguba komentarisati. Jedini komentar je žene nema tri čiste i samo lupa, lupa,lupa,....

ODGOVORITE
Name

Eeeee

21.05.2021 06:05

Ta Biseka. Kad priča kod nas je sve bogom. Dato. Jana. Je ona. Umišljena.

ODGOVORITE
Name

Realno

21.05.2021 06:36

Ja mislim da ona nema blage veze sa funkcijom Predsjednika i da sto joj kaze Baja ona samo titra.. Sve to treba rastjerati i raspisati prijevremene izbore, trebaju doci mladji i ne iskvareni poput Draska i Trivicke.

ODGOVORITE
Name

lopi

21.05.2021 06:51

"...očekivalo da se takav projekat pozdravi, a ne da priča o uzurpiranju nečije nadležnosti." Ocekivalo se da je i centralni registar bankovnih racuna dobra stvar, a ne prica o uzurpiranju nadleznosti ?

ODGOVORITE
Name

Pa

21.05.2021 07:05

Ja sam damno rekao da ONA lupa bez veze i da nema pojma sta PRICA a u stvari ko je ZELJKA da prica jer se zna koje presednik RS.

ODGOVORITE