Центрум Ретаил Парк, шопинг оаза на граници са Хрватском

Легендарна је и опјевана она прича како су људи с ових простора некад путовали у Трст по фрамерке. Касније се ишло у Будимпшету или Истанбул, а наша Градишка претендује да буде прва домаћа шопинг оаза која ће првилачити муштерије не само из Босне и Херцеговине.

Босна и Херцеговина 18.05.2021 | 11:59
Центрум Ретаил Парк, шопинг оаза на граници са Хрватском

Кажу да нема правог економског развоја без одређене локације или више њих у којима би букнуо шопинг туризам, који се дефинише као путовање у иностранство с циљем куповине одређене робе. Обично је то роба која је недоступна у домицилу, јефтинија или атрактивнија, али у посљедње вријеме то су и оне дестинације које које нуде другачија искуства куповине.

Заокрет Босне и Херцеговине у овом смјеру недавно је најавила и министрица трговине и турзима Републике Српске Сузана Гашић, казавши како се овај дио БиХ због пандемије суочава с великим мањком страних туриста, међутим, власти траже, како каже министрица, алтернативне начине и могућности како да подрже туризам и опстану у овим условима.

"Циљ је да овај дио БиХ учинимо сигурним окружењем за све будуће туристе. Не знамо шта нас очекује у будућности, али надамо се да ће се ситуација стабилизовати и ми желимо бити спремни", рекла је Гашић.

Као логичан слијед тих најава приводи се крају велика инвестиција у Градишци, гдје би у октобру требао бити отворен Центрум ретаил парк који је већ више од 90 посто завршен.

"Ово је једини ретаил парк на овом подручју, а својом близином интересантан је не само за купце који живе у БиХ, већ и оне у Хрватској и Србији. Садржајем који нуди, добром позицијом, као и приступачношћу своје локације са свих путних праваца који пролазе кроз Градишку, овај ретаил парк у кратком року постаће не само мјесто добре куповине, прилика за нова радна мјеста, већ и одредиште врхунске забаве за цијелу породицу", истакао је Бранко Видаковић, комерцијални директор компаније "Центрум Траде".

У објекту ће своје мјесто наћи бројни свјетски трговачки, технолошки и модни брендови, а бољем искуству куповине помоћи ће и низ пратећих угоститељских и забавних садржаја.

(БН/Клиx)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

јааааа

18.05.2021 12:15

Док грађани на бувљаку у Градишци једва преживљавају у вријеме пандемије Ађжић се бори како да продужи мандат преко Ретаил парка,,јадно градоначелниче!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Суд

18.05.2021 13:58

Гласали су за њега а он их остави без хљеба.

Name

Франшизе

18.05.2021 12:17

Зна ли се које ће франшизе и брендови бити заступљени у ритејлу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворник

18.05.2021 12:29

Само нек се ради добра позитивна вјест напокон.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрина

18.05.2021 13:59

Дабогта у Зворнику било исто да сви мали привредници пукну.

Name

Боки

18.05.2021 13:35

Само потрошња и тржни центри, а нигдје фабрика за производњу. То је тешка пропаст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

19.05.2021 06:49

Видим да има још један Боки е брате исто и ја мислим да је то жалосно зашто не граде производне фирме ане само оне које узимају од народа