ДНС: Зауставити притисак РАК-а на медије

"Свјетски дан слободе медија је прилика да се присјетимо значаја непристрасног и слободног медијског извјештавања за демократију и прилика да позовемо РАК да важан посао који им је повјерен раде објективно, а не у корист једне политичке структуре", каже се у саопштењу ДНС-а.

Република Српска 03.05.2021 | 16:04
ДНС: Зауставити притисак РАК-а на медије

Из ДНС-а наглашавају да поред свакодневних политичких притисака на медије и новинаре, у посљедње вријеме имамо и учестале притиске од стране Регулаторне Агенције за комуникације.

"Агенција, у чијем сједишту сједе људи блиски политичарима и кабинетима владајуће структуре у протекла 4 мјесеца извршила је бројне притужбе и издала неосноване казне са циљем да уплаши неподобне медије", стоји у саопштењу.

ДНС позива међународне институције и невладине организације да на ово посебно обрате пажњу те зауставе покушај утицаја РАК-а на уређивачку политику медија.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

жељко

03.05.2021 14:49

ДНС је имао бројне нападе медија, а увијек су господски реаговали и свакако имају право за потпис испод оваквог саопштења. Странка за примјер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

еххххххххххххх

03.05.2021 14:58

Кад је Мацола (Драшко Милиновић) директор РАК-а, шта можеш друго очекивати. Једном Мацола, увијек Мацола. Опустошио РТРС, па сада на друга јасла!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милош

03.05.2021 15:06

Директор РАК-а дошао из Жељкиног кабинета!? Каква непристрасност!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

03.05.2021 16:11

Умјесто да санкционише РТРС јер емитије лажи и дјелује националистички, РАК постоји само да их штити.

ОДГОВОРИТЕ