DNS: Zaustaviti pritisak RAK-a na medije

"Svjetski dan slobode medija je prilika da se prisjetimo značaja nepristrasnog i slobodnog medijskog izvještavanja za demokratiju i prilika da pozovemo RAK da važan posao koji im je povjeren rade objektivno, a ne u korist jedne političke strukture", kaže se u saopštenju DNS-a.

Republika Srpska 03.05.2021 | 16:04
DNS: Zaustaviti pritisak RAK-a na medije

Iz DNS-a naglašavaju da pored svakodnevnih političkih pritisaka na medije i novinare, u posljednje vrijeme imamo i učestale pritiske od strane Regulatorne Agencije za komunikacije.

"Agencija, u čijem sjedištu sjede ljudi bliski političarima i kabinetima vladajuće strukture u protekla 4 mjeseca izvršila je brojne pritužbe i izdala neosnovane kazne sa ciljem da uplaši nepodobne medije", stoji u saopštenju.

DNS poziva međunarodne institucije i nevladine organizacije da na ovo posebno obrate pažnju te zaustave pokušaj uticaja RAK-a na uređivačku politiku medija.

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

željko

03.05.2021 14:49

DNS je imao brojne napade medija, a uvijek su gospodski reagovali i svakako imaju pravo za potpis ispod ovakvog saopštenja. Stranka za primjer.

ODGOVORITE
Name

ehhhhhhhhhhhhh

03.05.2021 14:58

Kad je Macola (Draško Milinović) direktor RAK-a, šta možeš drugo očekivati. Jednom Macola, uvijek Macola. Opustošio RTRS, pa sada na druga jasla!

ODGOVORITE
Name

Miloš

03.05.2021 15:06

Direktor RAK-a došao iz Željkinog kabineta!? Kakva nepristrasnost!?

ODGOVORITE
Name

Vuk

03.05.2021 16:11

Umjesto da sankcioniše RTRS jer emitije laži i djeluje nacionalistički, RAK postoji samo da ih štiti.

ODGOVORITE