Отворена изложба "Моја Русија" Давида Дроњка

Синоћ је у  Галерији србачког Дома културе у складу уз поштовање епидемиолошких мјера, отворена изложба слика младог бањалучког умјетника Давида Дроњка под називом „Моја Русија“. 

Република Српска 28.04.2021 | 19:09
Отворена изложба "Моја Русија" Давида Дроњка

Овај умјетник , како је, у својој пригодној бесједи, нагласио историчар умјетности Александар Саша Грандић  једнако је склон различитим сликарским техникама, али се овога пута представио са 24  графиике  у линорезу.

Тематика је, углавном, његова велика љубав Русија, што наглашава и у самом називу изложбе.  Давидова инспирацију налази у знаменитостима   Русије, како њених књижевника и умјетника, државника, тако и духовном животу руског народа, цркве, манастира, уопште сакралним објектима и природним љепотама.  

Давид Дроњак је родјен 1988. године у Дрвару. Средњу умјетничку школу – смјер ликовни техничар завршио је у Бањалуци, а сада је апсолвент  на Академији ликовне умјетности, на смјеру графика у класи проф. Ненада Зељића. До сада је имао пет самосталних и више колективних изложби. Био је учесник и Ликовно-еколошке колоније на Бардачи.

- Изложбу у Српцу организовала овдашња Јавна установа Центар за културу и спорт, која се труде да и у сложеним условима рада реализује бар дио културних  манифестација, нагласио је координарор за културу овог Центра Стеван Умљеновић. 

(БН/С. К.)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Зоки

28.04.2021 17:45

Јесмо ми смијесно. Док је Русија била слабија у прослости, нико од водјства срба није је нико ни спомињао, а сад волимо Русију кад је ојацала него сами себе, није везе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кажем

28.04.2021 17:59

Човјек воли Русију, он, Давид воли Русију. Чему замерка, нема потребе.

Name

Збогом

29.04.2021 05:06

Памети...

ОДГОВОРИТЕ