Otvorena izložba "Moja Rusija" Davida Dronjka

Sinoć je u  Galeriji srbačkog Doma kulture u skladu uz poštovanje epidemioloških mjera, otvorena izložba slika mladog banjalučkog umjetnika Davida Dronjka pod nazivom „Moja Rusija“. 

Republika Srpska 28.04.2021 | 19:09
Otvorena izložba "Moja Rusija" Davida Dronjka

Ovaj umjetnik , kako je, u svojoj prigodnoj besjedi, naglasio istoričar umjetnosti Aleksandar Saša Grandić  jednako je sklon različitim slikarskim tehnikama, ali se ovoga puta predstavio sa 24  grafiike  u linorezu.

Tematika je, uglavnom, njegova velika ljubav Rusija, što naglašava i u samom nazivu izložbe.  Davidova inspiraciju nalazi u znamenitostima   Rusije, kako njenih književnika i umjetnika, državnika, tako i duhovnom životu ruskog naroda, crkve, manastira, uopšte sakralnim objektima i prirodnim ljepotama.  

David Dronjak je rodjen 1988. godine u Drvaru. Srednju umjetničku školu – smjer likovni tehničar završio je u Banjaluci, a sada je apsolvent  na Akademiji likovne umjetnosti, na smjeru grafika u klasi prof. Nenada Zeljića. Do sada je imao pet samostalnih i više kolektivnih izložbi. Bio je učesnik i Likovno-ekološke kolonije na Bardači.

- Izložbu u Srpcu organizovala ovdašnja Javna ustanova Centar za kulturu i sport, koja se trude da i u složenim uslovima rada realizuje bar dio kulturnih  manifestacija, naglasio je koordinaror za kulturu ovog Centra Stevan Umljenović. 

(BN/S. K.)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Zoki

28.04.2021 17:45

Jesmo mi smijesno. Dok je Rusija bila slabija u proslosti, niko od vodjstva srba nije je niko ni spominjao, a sad volimo Rusiju kad je ojacala nego sami sebe, nije veze!

ODGOVORITE
Name

Kažem

28.04.2021 17:59

Čovjek voli Rusiju, on, David voli Rusiju. Čemu zamerka, nema potrebe.

Name

Zbogom

29.04.2021 05:06

Pameti...

ODGOVORITE