За капитална улагања више од 1,5 милиона марака

- Скупштина општине Модрича усвојила је данас програм капиталних улагања, за која је у овогодишњем буџету планирано 1.597.500 КМ.

Вијести 27.04.2021 | 17:35
За капитална улагања више од 1,5 милиона марака

Програмом, који је усвојен са 14 гласова "за" и 10 уздржаних одборника, предвиђено је финансирање 28 објеката комуналне инфраструктуре и изградња затвореног базена у Модричи.

Начелник општине Модрича Јовица Радуловић рекао је да ће пројекти бити реализовани средствима локалног буџета, кредитним средствима, учешћем грађана, те донаторским средствима Владе Републике Српске и Министарства за избјегла и расељена лица Федерације БиХ.

"Највећи дио средстава биће употријебљен за изградњу затвореног базена у Модричи, асфалтирање 20 градских улица, уређење тротоара и пјешачких стаза, као и рјешавање водоснабдијевања у мјесту Ботајица", навео је Радуловић.

Скупштина општине Модрича је на данашњој, четвртој редовној сједници усвојила извјештаје о раду општинских инспекција, Цивилне заштите Модрича, Територијалне ватрогасне јединице, Општинске развојне агенције и именовала вршиоца дужности секретара Скупштине.

Одборници нису подржали извјештаје о раду и програме рада Центра за социјални рад Модрича, Туристичке организације, Културно-спортског центра и Јавне здравствене установе Апотека Модрича.

На сједници је прихваћена оставка директора Дома здравља Модрича Дарка Стефановића и директора Туристичке организације Александре Тошановић, на чије функције су именовани вршиоци дужности до избора нових руководилаца ових установа.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Зага

27.04.2021 19:23

Само напријед. Тако се домацински руководи опстином, и тако би требали сви нацелници и градонацелници радити.

ОДГОВОРИТЕ