Za kapitalna ulaganja više od 1,5 miliona maraka

- Skupština opštine Modriča usvojila je danas program kapitalnih ulaganja, za koja je u ovogodišnjem budžetu planirano 1.597.500 КM.

Vijesti 27.04.2021 | 17:35
Za kapitalna ulaganja više od 1,5 miliona maraka

Programom, koji je usvojen sa 14 glasova "za" i 10 uzdržanih odbornika, predviđeno je finansiranje 28 objekata komunalne infrastrukture i izgradnja zatvorenog bazena u Modriči.

Načelnik opštine Modriča Jovica Radulović rekao je da će projekti biti realizovani sredstvima lokalnog budžeta, kreditnim sredstvima, učešćem građana, te donatorskim sredstvima Vlade Republike Srpske i Ministarstva za izbjegla i raseljena lica Federacije BiH.

"Najveći dio sredstava biće upotrijebljen za izgradnju zatvorenog bazena u Modriči, asfaltiranje 20 gradskih ulica, uređenje trotoara i pješačkih staza, kao i rješavanje vodosnabdijevanja u mjestu Botajica", naveo je Radulović.

Skupština opštine Modriča je na današnjoj, četvrtoj redovnoj sjednici usvojila izvještaje o radu opštinskih inspekcija, Civilne zaštite Modriča, Teritorijalne vatrogasne jedinice, Opštinske razvojne agencije i imenovala vršioca dužnosti sekretara Skupštine.

Odbornici nisu podržali izvještaje o radu i programe rada Centra za socijalni rad Modriča, Turističke organizacije, Кulturno-sportskog centra i Javne zdravstvene ustanove Apoteka Modriča.

Na sjednici je prihvaćena ostavka direktora Doma zdravlja Modriča Darka Stefanovića i direktora Turističke organizacije Aleksandre Tošanović, na čije funkcije su imenovani vršioci dužnosti do izbora novih rukovodilaca ovih ustanova.

(Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Zaga

27.04.2021 19:23

Samo naprijed. Tako se domacinski rukovodi opstinom, i tako bi trebali svi nacelnici i gradonacelnici raditi.

ODGOVORITE