Кавчани спремали убиство Дритана Абазовића?

Појачано је обезбеђење Дритана Абазовића јер постоје индиције да су припадници кавачког криминалног клана спремали његову ликвидацију, пишу Вијести.

Регион 26.04.2021 | 17:47
Кавчани спремали убиство Дритана Абазовића?

То тврде из Министарства унутрашњих послова (МУП) објашњавајући да су до таквих информација дошли предузимајући мере и радње на расветљавању убиства Зорана Ашанина, почињеног јуче у Мојковцу, пишу подгоричке Вијести.

"У конкретном случају, прикупљена сазнања указују на намеру припадника организованих криминалих група, првенствено припадника организоване криминалне групе Кавач и једног од вођа Кашћелан Слободана, да као реакцију условљену њиховим лишењем слободе и процесуирањем због извршења кривичних дела тешког и организованог криминала, предузму активности усмерене на угрожавање живота потпредседника Владе Црне Горе, господина Дритана Абазовића", саопштено је из МУП-а.

Како се даље наводи, имајући у виду значај претходно реализованих активности, а свесни чињенице да су припадници наведене организоване криминалне групе део ширих регионалних структура, са веома јаким конекцијама на транснационалном нивоу, чија је кључна карактеристика бескрупулозно извршење најтежих кривичних дела, као и чињенице да би било која активност усмерена на угрожавање физичког интегритета носилаца високих државних функција, дестабилизовала повољну, али веома комплексну безбедносну ситуацију, без даљег одлагања, у сарадњи са другим државним институцијама, првенствено су предузете додатне мере и радње на заштити безбедности Абазовића.

Предузете су и додатне мере и радње које имају за циљ потврду предметних сазнања и обезбеђење доказа који би довели до процесуирања лица која су укључена у предметне активности.

"Ова сазнања указују само на одлучност припадника организованих криминалних група да своје "криминално богатство" и утицај на криминалном тржишту покушају да сачувају по сваку цену, те да идентични или слични случајеви, у којима су мете били високопозиционирани службеници органа безбедности или носиоци највиших државних функција нису "непознаница" црногорских и са њима повезаних регионалних криминалних структура.

Напомињемо да смо, како последњим реализованим активностима, тако и активностима током претходног периода, показали да имамо личне и професионалне храбрости, да се са пуним капацитетом супротставимо савременим безбедносним изазовима и обрачунамо са припадницима организованих криминалних група, те да ће без обзира на све њихове "напоре" и даље бити у фокусу контантне пажње органа обавештајно безбедносног сектора", саопштено је из МУП-а.

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Јаффа

26.04.2021 16:13

Не дај се Дритане, удри змију у главу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мали човјек

26.04.2021 16:56

На жалост тако је то у земљама бивше Југославије. Корупција и криминал у свом зенити. Постало је опасно живјети. Нема јаких безбједносних структура које ће омогућити грађанима да мирно живе и уживају свој живот. Туга.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све

26.04.2021 18:54

Мафијаске дрзаве, мафија од-до! Све институције умрезене, све умрезено на свим нивоима, све од-до!

Name

Није него

26.04.2021 17:26

Ово је чисти демагог и преварант. Толико је већ прошло мјесеци није смјенио директора телевизије, главног тужиоца, главне полицијске функционере итд. итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није него

26.04.2021 18:01

Што да их он баш смијени? То треба влахадија сама да уради. Ви хоћете тако да изазовете сукобе, јер би рекли "Албанац смијенио Влахе зато сто су Власи" ? Само тражите повод за сукоб и започињање ратова.

Name

ре Није него

26.04.2021 18:05

Како ћеш смијенити неког ако је добио мандат на 4 године.Ти га смијениш, он тужи и врате га на мјесто.Да си пажљиво слушао Дритана он је управо упозоравао на тај проблем и упозоравао је данашње функционере које је поставио Мило да пазе шта раде јер мора им једном истећи мандат.

Name

Кита

26.04.2021 22:06

Интересантно јел..?? Како Мила насега нико никад за ове године,а има ихије много. Нико није покусао убити а камоли убио јел...?? Сад це реци па Мило је "криминалац" . Мило је то сто велите.али је тај исти Мило "криминалац" направио Ц.Гору.одвео у ЕУ интеграције. Кандидат за цланство у ЕУ и много тога јос. Па ста велите..??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Због Миловом криманала

27.04.2021 13:18

ЦГ није у ЕУ као ни Албанија, ваљда је свакоме јасно ни це бити. У НАТО мозе то је њихов интерес али у ЕУ нема сансе није им то интерес....